SNS: Podvody s brazílskym mäsom

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Je v záujme Slovenskej národnej strany, aby sa v súvislosti s pokazeným brazílskym mäsom konalo, predchádzalo podobným prípadom a upozorňovalo spotrebiteľov na pôvod konzumovaných potravín.

„Ochrana slovenského spotrebiteľa je pre mňa absolútnou prioritou. Slovensko okamžite po zverejnení škandálu začalo konať, pozastavili sme predaje a začali robiť testy ako vôbec prvá krajina v EÚ. Pán veľvyslanec ma informoval o aktivitách brazílskych orgánov v tejto veci a dohodli sme sa na rýchlej výmene informácií. Rozsah tohto škandálu je však naozaj obrovský,“ uviedla ministerka Gabriela Matečná (nominantka SNS). Výsledky brazílskeho mäsa a mäsových výrobkov ukázali už 17 nevyhovujúcich produktov.

Slovenská národná strana podporuje slovenské potraviny, podporuje našich domácich výrobcov a domácich prvovýrobcov. Je nesporné, že kvalita slovenských pôdohospodárskych a potravinárskych výrobkov je mnohokrát vyššia, než produkty v iných krajinách. Dokázala to nakoniec aj najnovšia kontrola v obchodných reťazcoch na Slovensku, pri ktorej bol počet nájdených nedostatkov najnižší u slovenských výrobcov.

„Po zverejnení informácií o podvodoch s brazílskym mäsom začalo ministerstvo okamžite konať. Slovenská národná strana bude podporovať ministerku Gabrielu Matečnú v jej ďalších krokoch. Slovenské potraviny prechádzajú prísnymi kontrolami, preto sú kvalitné a v prvom rade naše,“ povedal predseda SNS a predseda NRSR Andrej Danko.

Testy na konzervačné látky, aj na prítomnosť salmonely stále pokračujú. Pri žiadnej z testovaných vzoriek zatiaľ neboli objavené chemické látky, ktorými sa v Brazílii malo upravovať pokazené mäso. Cielené kontroly na Slovensku sa budú vykonávať až do odvolania.

- Reklama -