SNS: Dušan Tittel a Tibor Jančula: Viac peňazí na športovanie pre deti a mládež, ale i pre zdravotne znevýhodnených vďaka Fondu na podporu pre šport či športovým poukazom

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Návrh zákona reaguje na potrebu viac športovať, pretože vedieme nezdravý a pasívny životný štýl. Je potrebné budovať zdravé návyky, vytvoriť sebadisciplínu a prehĺbiť rodinné väzby,“ doplnil predkladateľ zákona za SNS Tibor Jančula. Štátny tajomník pre šport Jozef Gönci s prezidentom Slovenského olympijského a športového výboru Antonom Siekelom zdôraznili, že Fond na podporu športu je architektúrou pre budovanie koncepcie športu na základe rozhodnutia odborných skupín. „Návrh zákona odzrkadľuje potreby športu a rieši otázky športu mládeže aj zdravotne znevýhodnených. Šport a zdravie hýbu Slovenskom, preto musíme diskutovať o obezite, nadváhe či nadkonzume liekov. Fond na podporu športu otvára aj ďalšie možnosti pre liečebné procesy v športe. Zameriame sa aj na pohyb našich seniorov, u ktorých zaznamenávame zvýšenú zdravotnú starostlivosť ako spred 20 rokov,“ prestavil podrobnejšie potrebu Fondu pre šport. 

„Ako bývalý športovec som musel bojovať za reklamných partnerov, keďže sme boli finančne podhodnotení. Verím, že vláda SR prispeje do Fondu na podporu športu a ďalšie aktivity na jeho rozvoj. Je potrebné hľadať nové cesty, aby do športu prišlo viacej finančných prostriedkov a vychovala sa tak ďalšia mladá generácia. Prebiehajú rokovania o výške asi 20 mil. eur ročne zo štátneho rozpočtu, ktoré by citlivo prerozdeľovala správna rada a mechanizmus prideľovania by išiel cez výzvy a projekty,“ zhodnotil na záver poslanec SNS Dušan Tittel.

- Reklama -