SNS: Boj proti potravinovému odpadu sa oplatil

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Našou zásluhou sa o tejto vážnej téme začalo diskutovať na najvyšších úrovniach EÚ. „Argumenty, že my Slováci sme zvyknutí na umelé sladidlá, že nám chutia umelé farbivá a neželáme si vyšší podiel mäsa vo výrobkoch sú naozaj smiešne a odsúdenia hodné. Slovensko nie je odpadkový kôš Európy,“zopakoval predseda SNS Andrej Danko.

Špička ľadovca nekvality potravín sa začala pomaly nakláňať a ľady sa pohli. Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná dlhodobo upozorňovala, že dvojaká kvalita potravín je vážnym problémom tretiny krajín Európskej únie a predovšetkým jej východnej časti. „Testy preukázali, že menej mäsa, menej prírodných zložiek a viac umelých aditív u rovnakých produktov sú takmer vo všetkých prípadoch v neprospech nových členských krajín.“

Náš boj mal zmysel a na našu iniciatívu zareagovala aj Európska komisia, ktorá pripravuje smernicu o nekalých obchodných praktikách na vnútornom trhu. Smernica zavádza aj pojem dvojakej kvality produktov. Táto smernica ukazuje, že v boji za svoje práva má zmysel ozvať sa, upozorniť na chyby a žiadať nápravu. Téma dvojakej kvality potravín ukázala, že takýto prístup prináša výsledky. „Máme plné právo na to, aby dovážané výrobky neboli iba úbohou napodobeninou  originálu. Nie sme občania druhej kategórie. Pre Slovensko je  podpora kvalitných, čerstvých a bezpečných potravín prioritou.“ Zdôraznil predseda SNS Andrej Danko.

„Ide o významný krok, ale pre SNS sa nič nekončí. Práve naopak, ideme ďalej aj v iných oblastiach. SNS chce bojovať za rovnaké práva občanov v rámci EÚ aj napríklad v sociálnej oblasti, či už v téme dôchodkov alebo iných sociálnych dávkach,“ predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák otvára ďalšie témy, ktoré bude Slovenská národná strana iniciovať v rámci zrovnoprávnenia podmienok našich občanov.

- Reklama -