SMK navrhuje odloženie rokovaní na obdobie po zostavení vlády

0
Zľava: Bývalý predseda Strany maďarskej komunity (SMK) József Berényi, predseda Republikovej rady László Szigeti a člen rady Iván Farkas (Autor: SITA)

V odpovedi na pozývací list Mostu-Híd SMK navrhla zásady spolupráce týchto dvoch strán. Tretí bod týchto zásad znie: Obe strany potvrdia svoje skoršie stanovisko, na základe ktorého je SNS neprijateľná strana ako koaličný partner, vrátane aj podpory takej vlády, ktorej súčasťou je SNS.

Udalosti z víkendu, najmä zloženie formujúcej sa vládnej koalície – ktorej členom je aj SNS – je pre SMK neprijateľné, nezlučiteľné s jej hodnotovým rebríčkom. Dialóg ohľadom zostavovania vlády je diametrálne odlišný od predošlého stanoviska Mostu-Híd, čo z pohľadu SMK znamená úplne novú situáciu.

Z týchto dôvodov si SMK nezasadne za rokovací stôl s Mostom-Híd; zároveň navrhuje odloženie rokovaní na obdobie po zostavení vlády.

V záujme spojenia našej komunity naďalej pokladáme za potrebné a dôležité rokovania medzi SMK a Mostom-Híd v súvislosti s budúcou politikou týkajúcou sa Maďarov na Slovensku.

- Reklama -