SKOK! vyzýva poslancov podporiť návrh A. Kisku

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

Generačná obmena v súdnictve je dôležitou súčasťou zápasu o znovunavrátenie dôvery v slovenské súdy a v spravodlivosť. Návrh, predložený všetkým poslancom NR SR prezidentom SR Andrejom Kiskom, zjednodušuje pravidlá zániku funkcie sudcov, znižuje mieru subjektivity v tomto procese, a prináša vyššiu mieru transparentnosti.

“Aj keď je dnes pravica a ľavica príliš zamestnaná obviňovaním o účtoch na Belize a podobnými kauzami, obnovenie spravodlivosti na Slovensku by malo byť spoločnou prioritou všetkých politických strán. V zápase o spravodlivosť je dôležité odložiť to, čo nás rozdeľuje, a spojiť sa na správnych riešeniach, ktoré nie sú ani ľavicové, ani pravicové – sú jednoducho správne,” povedal predseda strany SKOK!, Juraj Miškov.

Preto sme presvedčení, že najvhodnejšou formou je predložiť tento správny návrh v NR SR ako spoločný návrh lídrov všetkých politických strán, ktoré sú v NR SR reprezentované svojimi poslancami. Za SKOK! bude spolupredkladateľom návrhu predseda strany, Juraj Miškov.

- Reklama -