SKOK! podporuje štrajkovú pohotovosť učiteľov

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„Požiadavky Iniciatívy slovenských učiteľov sú logickým a správnym krokom, ktoré Slovenská komora učiteľov sformulovala už v októbri minulého roka. Žiadajú v nich vládu, aby zabezpečila opodstatnené zvýšenie tarifných platov, ktoré sú nevyhnutné pre vrátenie vážnosti a dôstojnosti učiteľskému povolaniu,“ povedala odborníčka na školstvo za SKOK! Monika Dimitriadu.

SKOK! podporuje Iniciatívu slovenských učiteľov, ktorí sa snažia upozorniť na upadajúcu situáciu v školstve vyhlásením štrajkovej pohotovosti. Žiadna vláda doteraz nemala školstvo, ako svoju prioritu. SKOK! považuje za najväčší potenciál pre rozvoj Slovenska naše deti, učiteľov a kvalitné vzdelávanie. Školstvo je preto jednou z hlavných programových priorít SKOK!u.

„Všetci vieme, že naše školstvo je v kríze. Už len to, koľko ministrov a strán sa vo vedení rezortu vystriedalo od nežnej revolúcie signalizuje problém. Školstvo je rezort, ktorý si 26 rokov  posúvajú politické strany ako horúci zemiak. Nestačíme sa potom čudovať, čo sa to s našim školstvom stalo, a kam to až zašlo,“ konštatuje vysokoškolský učiteľ a člen Programovej rady SKOK! Ivan Pavlov.

SKOK! považuje takéto konanie za lajdácke, až trestuhodné a protest učiteľov za opodstatnený.

„Všetci v SKOK!u žijeme na Slovensku a chceme, aby tu žili aj naše deti.  Deti, ktoré sú dnes v školách, budú o tridsať rokov riadiť našu krajinu. Investície do lepšieho a modernejšieho školstva sú preto tým najdôležitejším, čo dnes môžeme pre budúcnosť našej krajiny urobiť. Slovenské školstvo nepotrebuje ďalšie „reformy“, akých sme tu už za posledné roky počuli desiatky,“ dodáva poslanec za SKOK! Martin Chren.

Nastal čas vrátiť učiteľom to, čo sme im dlžní, a preto SKOK! vo svojom programe ponúka konkrétne riešenia na zlepšenie postavenia slovenských učiteľov a dôstojné ocenenie ich práce. 

„Len učiteľ, ktorý má vytvorené vhodné podmienky, prostredie dôvery a podpory sa môže naplno venovať rozvoju svojich žiakov. Vyzývame všetky politické subjekty i širokú verejnosť, aby vyjadrili podporu našim učiteľom a zmenám, ktoré musíme urobiť v školstve. Nech je dnes srdce a rozum našim spoločným symbolom ako výraz podpory vášho protestu,“ dodáva predseda strany SKOK!  Juraj Miškov.

- Reklama -