SKOK!: Výboru pre ľudské práva nemôže predsedať niekto so stredovekými názormi

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„Sme presvedčení, že osobnosť s takýmto spiatočníckym hodnotovým nastavením nemôže a nedokáže dostatočne zastávať postoj, ktorý by bol zárukou obhajoby ľudských práv, ktoré sú znakom vyspelej civilizácie. Predsedanie Eriky Jurinovej ľudskoprávnemu výboru, tak pripomína predsedanie Saudskej Arábie Rade OSN pre ľudské práva,“ upozornil predseda strany SKOK! Juraj Miškov.

Absurdná novela zákona z dielne KDH, v ktorej navrhovali tresty doživotného väzenia pre ženy, ktoré podstúpia interrupciu, či 5 až 12 rokov väzenia pre rodičov, ktorí podstúpia umelé oplodnenie je výsmechom vyspelej demokratickej spoločnosti. Všetci devätnásti poslanci, ktorí za novelu hlasovali, nemajú hodnotové nastavenie hodné demokratickej spoločnosti.

Slovenská občianska koalícia (SKOK!) bude presadzovať princípy slobodnej, spravodlivej a otvorenej spoločnosti. Akékoľvek obmedzovanie slobody rozhodovania sa jednotlivcov, rodičov alebo menšín je neprípustné, preto by poslanci s podobnými spiatočníckymi názormi nemali zastávať dôležité funkcie ľudsko-právneho rozmeru v spoločnosti. 

- Reklama -