SKOK!: SMER Slovensko nechráni, naopak robí z neho terč

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

SKOK! sa nebude podieľať na pokračovaní volebnej kampane vládnej strany Smer – SD, ktorej podstatou je šírenie strachu a vyvolávanie pocitu ohrozenia z terorizmu na Slovensku. Vyjadrenia predstaviteľov vlády, návrhy zákonov predložené v skrátenom konaní parlamentu a konanie bezpečnostných zložiek nechráni Slovensko – práve naopak, prispieva k nestabilite a k ohrozeniu našej krajiny.

„Ak donedávna Islamský štát a teroristi ani nevedeli, kde je Slovensko, tak po vyjadreniach Smeru a jeho kampani sa z našej krajiny a občanov Slovenska stáva terč. Strana SMER tak Slovensko nechráni, naopak, svojou populistickou politikou ho ohrozuje. Pomáha im pri tom aj veľká časť pravicovej opozície. Nestabilita a strach, ktorý vnášajú, sú živnou pôdou pre terorizmus, a znásobujú riziko, že Slovensko sa môže stať pre extrémistické skupiny cieľom,“ povedal predseda strany SKOK!, Juraj Miškov.

SKOK! odmieta princíp kolektívnej viny a dištancuje sa od označovania svetových a európskych politikov predsedom vlády za bláznov, pokiaľ nevidia spojenie medzi terorizmom v Európe a utečeneckou vlnou. Miškov takéto výroky považuje za poškodzovanie Slovenska v očiach európskych partnerov.

„Vládna strana Smer, aj s časťou pravicových strán, si zo šírenia strachu urobili tému volebnej kampane a účelovo sa tým snažia prekryť svoje kauzy. Nezaujíma ich, že oslabovanie pozície Slovenska v Európskej únii nás robí zraniteľnejšími pre všetky hrozby,“ zdôraznil Miškov.

SKOK! sa nezúčastní volebnej kampane Smeru a nebude podporovať prijatie zákonov v skrátenom konaní, ktoré v skutočnosti nijako neprispievajú k ochrane Slovenska. „Predložené zákony, vrátane novely Ústavy, nijako nezvýšia bezpečnosť Slovenska – sú len predvolebnou aktivitou, ktorá má vyvolať zdanie, že vláda niečo robí. Nerobí. Ani policajti, ktorí znudene sedia v autách na parkovisku s pustenými majákmi, ani navrhované zákony, Slovensku nijako nepomôžu, majú len za cieľ zvýšiť volebný výsledok strany Smer,“dodal Miškov.

- Reklama -