SKOK!: Odmietame návrat do stredoveku

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„Niektoré aspekty ľudského života by nemali byť regulované zákonmi, a ani štát by do nich nemal zasahovať. Sloboda každého občana v rozhodovaní by mala byť zachovaná, rovnako aj v oblasti partnerských vzťahov. Zasahovanie do slobody rozhodovania občanov, predovšetkým žien, nie je demokratické a ani ľudské. Návrh trojice poslancov vracia Slovensko do stredoveku,“ upozornil predseda strany SKOK! a poslanec NR SR Juraj Miškov.

SKOK! odmieta akceptovať obmedzovanie slobody pri rozhodovaní sa o súkromných veciach každej ženy. Politici KDH a ich klony by mali prestať rozhodovať za ľudí, a už vôbec by nemali prikazovať ženám ako majú žiť, prostredníctvom ústavných zákonov. Predložená novela Ústavy navrhuje ústavný zákaz interrupcií, ako aj registrovaných partnerstiev.

„Trojica ultrakonzervatívnych poslancov navrhuje aj zrušiť zákon č. 73/1996 Zb. o umelom prerušení tehotenstva a v novele Ústavy rovnako navrhujú zákaz umelého oplodnenia, odoberania, získavania a využívania buniek vrátane embryonálnych kmeňových buniek,“ uzavrel Miškov.

Už po februárovom referende, ktoré bolo namierené proti ľuďom s inou sexuálnou orientáciou a následnom pochode za život sme upozorňovali, že tieto snahy o obmedzovanie slobody budú pokračovať aj konkrétnymi legislatívnymi návrhmi.

Pre SKOK! je sloboda rozhodovania jednotlivca, v tomto prípade žien, kľúčovou hodnotou.  

- Reklama -