SKOK!: Na obnove hradu Revište pracovali aj poslanci

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

Viacerí členovia Slovenskej občianskej koalície SKOK! sa dnes rozhodli zapojiť do brigády na hrade Revište, neďaleko Žarnovice. Už štvrtý rok aj na Revišti pokračuje projekt obnovy hradov so zapojením dlhodobo nezamestnaných ľudí. 

Tento projekt spustilo Ministerstvo kultúry pod vedením ministra Daniela Krajcera už v roku 2011, a úspešne v ňom naďalej pokračuje na niekoľkých desiatkach hradov po celom Slovensku.

Členovia SKOK!u sa nielenže boli dnes pozrieť ako pokračuje projekt obnovy tohto hradu, ale aj spolu s desiatkou nezamestnaných priložili ruku k dielu.

„Rozhodli sme sa prísť na vlastné oči skontrolovať, ako funguje projekt v praxi. Aktívne sme sa zapojili, a tým dávame najavo aká je dôležitá obnova nášho kultúrneho dedičstva. Ako poslanci a členovia strany SKOK! vieme byť užitoční pre Slovensko, nielen z parlamentu,“ povedal predseda strany SKOK! Juraj Miškov.

Vďaka tomuto projektu urobilo Združenie na záchranu hradu Revište spolu s dvoma desiatkami nezamestnaných veľa prospešného pre cestovný ruch, a tak táto pamiatka  už nie je pre turistov z veľkej časti  nebezpečná. Len počas tohto roku ho navštívili tisícky ľudí.

„Som rád, že tento projekt úspešne pokračuje. Je to dobrá správa pre naše kultúrne dedičstvo, pre turistický ruch, ale aj pre stovky nezamestnaných, ktorí si takto dokážu nájsť prácu a urobiť niečo užitočné pre Slovensko,“ dodal poslanec NR SR a člen výkonnej rady SKOK! Daniel Krajcer.

- Reklama -