SIEŤ: Slovensko potrebuje vo verejnej službe novú krv, kandidáti na poslancov ju dnes darovali

0
Logo strany #Sieť (Autor: #Sieť)

„Sme presvedčení, že Slovensko potrebuje vo verejnej službe novú krv. #SIEŤ dala na svojej kandidátke priestor 30 mladým ľuďom do 30 rokov. Sú to mladí ľudia s úspešným príbehom, ktorí idú do verejného priestoru s energiou a plnou zodpovednosťou za svoj výkon. Potrebu novej krvi vo verejnej službe chceme dnes symbolicky vyjadriť aj tým, že ju tu dnes darujeme,“ povedala  podpredsedníčka #SIETE a vedúca pracovnej skupiny pre problematiku mladých ľudí Katarína Cséfalvayová.

Ďalšou symbolikou je podľa #SIETE katastrofálny stav slovenského zdravotníctva. „Vláda v tejto oblasti zlyhala. Zdravotníctvo bude fungovať len vtedy, keď bude osobnou prioritou predsedu vlády a ministra financií. Lepšie zdravotníctvo je jednou z priorít #SIETE. V našej ceste k dobrému štátu, ktorá predstavuje základné programové východiská #SIETE, máme ako súčasť nášho plánu aj vytvorenie podmienok pre zásadné skrátenie lehôt na zdravotné výkony,“ povedala primárka Oddelenia lekárskej genetiky NOÚ v Bratislave Lucia Copáková, ktorá vedie pracovnú skupinu #SIETE pre zdravotníctvo a kandiduje do parlamentných volieb 2016 s číslom 17.

Posledným dôvodom je pre mladých kandidátov #SIETE požiadavka predsedu vlády na začiatku vládneho obdobia, aby sa ministri vlastnou krvou podpisovali pod čerpanie prostriedkov z eurofondov. „Slovensko je dnes v čerpaní eurofondov na chvoste Európskej únie, takže tej ministerskej krvi bude asi treba veľmi veľa. Preto radi podávame pomocnú ruku,“ uzavrela Cséfalvayová.  

- Reklama -