SDKÚ-DS: Po kongrese s novým vedením

0
Logo strany SDKÚ-DS (Autor: SDKÚ-DS)

Kongres strany sa v zmysle Stanov musel uskutočniť do šiestich mesiacov od parlamentných volieb. Doterajšiemu predsedovi SDKÚ-DS Pavlovi Frešovi dnešným dňom uplynulo funkčné obdobie. Zároveň sa o žiadnu inú funkciu neuchádzal.

Stranícki delegáti schválili zmeny stanov, ktoré vytvárajú nový formát zloženia najužšieho vedenia. Novinkou je napríklad funkcia prvého podpredsedu, do ktorej bol zvolený ekonóm a podnikateľ Milan Roman zo Skalice. “Kongres rozhodol o zvolení nového vedenia, ktoré má mandát zabezpečiť personálny a finančný audit SDKÚ-DS a vyrovnanie starých záväzkov. Nové vedenie strany má ambíciu na ďalšom kongrese, ktorý sa uskutoční ešte v tomto roku, predstaviť kandidáta na nového predsedu SDKÚ-DS a programový rámec,” uviedol prvý podpredseda SDKÚ-DS Milan Roman.

Za necelé 4 roky sa podarilo znížiť dlh SDKÚ-DS z 3,7 milióna eur na dnešných niečo vyše 600-tisíc eur. Ambíciou nového vedenia je vyrovnať všetky záväzky, ktoré vznikli ešte pred rokom 2012. 

“Aj za mojich kolegov môžem povedať, že sme pripravení rokovať o všetkých formách spolupráce s ostatnými pravicovými a prodemokratickými politickými stranami i osobnosťami verejného života,” dodal Milan Roman.

Ďalšími členmi vedenia strany sa stali Matej Žiliak a Bystrík Žák.

Za členov revíznej komisie boli zvolení Lukáš Tisoň, Ján Spevár, Tibor Maťaš, Anton Kupšo a Martin Zaťovič.

- Reklama -