štvrtok, 28 marca, 2024
7.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Remišová a Matovič: Najlepšie miesto pre život nás a našich detí je...

Remišová a Matovič: Najlepšie miesto pre život nás a našich detí je v srdci Európskej únie

0
Na snímke poslankyňa NR SR Veronika Remišová (OĽaNO) (Autor: TASR)

„Európska únia môže byť naďalej zárukou lepšej a bezpečnej budúcnosti pre nás a pre naše deti, keď ju nezradíme. Európska únia môže byť silná, keď budeme silní aj my. Môže byť bezpečná, keď nám na jej bezpečnosti bude záležať. Môže byť spravodlivejšia, keď bude na spravodlivosti záležať aj nám,“ hovorí predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič .

Naše hnutie aj po 15-tich rokoch vidí najlepšie miesto pre život nás a našich detí v srdci Európskej únie. Nie v Únii slabej, rozhádanej, ťažkopádnej a sebeckej, ale v Únii sebavedomej, silnej, akcieschopnej a tvorivej, zdôrazňuje Igor Matovič.

Projekt Európskej únie je jedným z najúspešnejších príbehov v európskych dejinách. Vďačíme mu predovšetkým za viac ako polstoročie mieru. Vstup do Európskej únie bol pre Slovensko a Slovákov historickým míľnikom, hovorí predsedníčka poslaneckého klubu OĽANO Veronika Remišová. „Dnes však opäť stojíme pred voľbou, aká bude Európska únia, či budeme smerovať k rozpadu, alebo k tvorivej spolupráci a vzájomnej pomoci,“ upozorňuje.

Aj na Slovensku podľa nej silnejú hlasy, ktoré chcú spoločný európsky projekt zničiť. „Vidíme, kam takíto politici doviedli Veľkú Britániu – k chaosu a k rozdeleniu celej spoločnosti. Tak, ako bolo vybudovanie európskeho projektu dielom talentovaných a skúsených štátnikov, odchod Veľkej Británie a napätia v rámci EÚ sú výsledkom nezodpovednej a populistickej politiky, založenej na klamstvách a polopravdách. Európska únia, ako každý iný projekt, má aj svoje chyby. No je to pre nás dôležité spojenectvo, ktoré nemáme búrať, ale intenzívne pracovať na odstránení chýb,“ myslí si V. Remišová.

„Rozpad poriadku, ktorý naše krajiny spájal na rovnakých hodnotách a princípoch, môže prísť postupne a nebadane. Je ľahšie a niekedy aj populárnejšie vydať sa cestou konfliktov a zvaľovania viny na iných. História nám ale ukazuje, že táto cesta vždy končí utrpením a rozvratom. Preto nemôže dopustiť, aby sme sa u nás v Európe po tejto ceste vydali,“ uzatvára šéfka poslaneckého klubu OĽANO.

 

- Reklama -