Procházka (SIEŤ): Hlasovanie o bratislavských podnikoch má personálnu dohru

0
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

Predseda #SIETE Radoslav Procházka navrhol predsedníctvu #SIETE vylúčenie bratislavských mestských poslancov, ktorí minulý týždeň hlasovali za kontroverzný návrh obsadenia výkonných postov v mestských podnikoch.

„Trváme na zásade osobnej zodpovednosti za vlastný výkon vo verejnom priestore a jej uplatnenie sa vždy začína doma, vnútri. Preto som predsedníctvu navrhol vylúčenie tých členov #SIETE, ktorí v mestskom zastupiteľstve hlasovali za návrh primátora, konkrétne ide o pánov Uhlera a Jenčíka,” uviedol predseda #SIETE Radoslav Procházka na margo postupu niektorých jej členov v rozpore s uznesením predsedníctva, ktoré predchádzalo hlasovaniu v zastupiteľstve hlavného mesta a ktorým vedenie #SIETE vyzvalo svojich členov, aby sa na ňom nezúčastnili.

Predseda #SIETE zároveň vyzdvihol postoj Lucie Stasselovej a Jána Mrvu, ktorí primátorov návrh nepodporili. “Sloboda hlasovania je dôležitá vec, ale v takejto dôležitej chvíli musí dostať prednosť základný poriadok vo vzťahoch a ich čistota. #SIEŤ sa od dohôd na novom vedení mestských podnikov v Bratislave verejne dištancovala, pretože sa objavili dôvodné pochybnosti aj o ich obsahu, aj o procese, akým boli dosiahnuté. Bude nás teraz o dvoch menej, ale myslíme to vážne a tak, ako si vieme urobiť poriadok doma, budeme ho vedieť spraviť aj v štáte,“ dodal Procházka.

- Reklama -