Prezidentka o klimatických zmenách: Ešte to vieme zvrátiť

0
Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

„Ochrana životného prostredia a problematika klimatickej krízy patria medzi moje top priority. Som  veľmi rada, že Slovensko sa prihlásilo k záväzku uhlíkovej neutrality do roku 2050.  Som totiž presvedčená, že je dôležité hovoriť o ochrane životného prostredia, ale ešte dôležitejšie je konať. Dali sme si konkrétny cieľ. Nebude ľahké ho dosiahnuť. Nepochybujem však, že to zvládneme a bude to na prospech Slovenska a v globálnom meradle aj v prospech celého sveta“, konštatovala prezidentka Zuzana Čaputová.
 
Predstavitelia ekologických organizácií a klimatických iniciatív informovali pani prezidentku o svojich požiadavkách adresovaných predstaviteľom štátu a politikom, ako aj o pripravovanom globálnom „klimatickom štrajku“, ktorý sa aj na Slovensku uskutoční 20.9.2019. 
 
„Veľmi si vážim všetkých, ktorí nám denne pripomínajú dôležitosť ochrany životného prostredia, ako aj tých, ktorí hľadajú riešenia výziev, ktoré nás čakajú napríklad v súvislosti so zmenou klímy.  Dnes som sa s vybranými environmentalistami rozprávala o ďalších možných krokoch, aby sme Slovensku zabezpečili dostatok vody, čistého vzduchu, ale aj neznečistenej pôdy, či zdravých lesov“, povedala po stretnutí prezidentka.  
 
Prezidentku Zuzanu Čaputovú čaka v najbližších dňoch stretnutie s Ministrom životného prostredia SR Lászlom Sólymosom,  ako aj vystúpenie na Klimatickom summite OSN v New Yorku.

- Reklama -