Prezidentka blahoželá vláde k programovému vyhláseniu. Tu si môžete prečítať programové vyhlásenie vlády

0
predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) drží v ruke programové vyhlásenie vlády (Autor: TASR)

Jednou z priorít vlády je aj optimalizácia procesov vo verejnej správe. Upustiť by sa malo od zbytočnej a duplicitnej činnosti, znižovať sa má byrokracia. Proces rozhodovania úradov vo vzťahu k občanovi má byť čo najjednoduchší, založený na efektívnej komunikácii medzi úradmi. Zaviesť by sa mali fungujúce informačné systémy.
      Jedným z predpokladov na odhaľovanie korupcie má byť zavedenie dátového prepojenia verejných orgánov štátnych dát, ktorý chce vláda navrhnúť. Rozšíriť mieni okruh osôb povinných poskytovať informácie o podniky s väčšinovou účasťou obce. Presadiť chce napríklad i verejné vypočutia pre kandidátov na riaditeľov škôl, sociálnych zariadení, nemocníc, správy ciest a kultúrnych zariadení. Zverejňovať sa majú aj materiály z rokovania zastupiteľstiev samospráv.
      Kabinet sa hlási k princípom otvoreného vládnutia a k medzinárodnej iniciatíve pre otvorené vládnutie. Deklaruje podporu rozvoju občianskej spoločnosti, mimovládnych neziskových organizácií a aktívnych občanov.
      V súvislosti s migráciou sa chce zameriavať na to, aby sa pri formulovaní novej európskej migračnej a azylovej politiky brali do úvahy oprávnené záujmy SR. Zaväzuje sa schváliť novú Migračnú politiku SR na obdobie rokov 2021 – 2025.
 
Vláde za prijatie programového vyhlásenia blahoželala cez facebook aj prezidentka Zuzana Čaputová.
 
 
Programové vyhlásenie vlády nájdete tu: https://rokovania.gov.sk/RVL/Material/24756/1

- Reklama -