Prezident prijal ministerku vnútra Denisu Sakovú

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

Po stretnutí vystúpil Andrej Kiska s vyhlásením:

„V posledných dňoch ma nepríjemne prekvapilo viacero informácií. Šokovali ma informácie o tom, že organizovaný zločin uvažoval nad vraždou prokurátorov, či bývalého politika, a že vysoký policajný funkcionár údajne na pokyn svojho nadriadeného lustroval v databázach Jána Kuciaka ešte pred vraždou.

Predstavitelia vládnej moci si začínajú uvedomovať, že po vlaňajších udalostiach, po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, nemôžu vážne podozrenia súvisiace s prepojením zločinu na štát ignorovať a zametať pod koberec.

Už minulý týždeň v piatok som požiadal ministerku vnútra a predstaviteľov bezpečnostných zložiek o stretnutie.

Dnes ma ministerka vnútra informovala, že jej poradca a bývalý policajný prezident končí vo funkcii a konanie policajných funkcionárov pred vraždou Jána Kuciaka bude preverené.

Aj vďaka poctivej práci vyšetrovateľov dnes vieme viac o tom, aký vážny je rozklad právneho štátu na Slovensku. Ako štát ignoroval či kryl organizovaný zločin.

Naďalej však platí, že sme len na začiatku cesty k obnoveniu dôvery v štátne orgány. Čím jasnejšie odpovede budú ľudia dostávať ohľadne minulých aj nových podozrení, tým skôr sa dôvera vráti.

Držím prsty všetkým čestným prokurátorom, vyšetrovateľom a policajtom v ich neľahkej, ale pre našu krajinu zvlášť teraz v tomto období tak dôležitej práci.“

- Reklama -