Prezident navštívil Sabinov, diskutoval o nezamestnanosti a Rómoch

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

V závere dňa sa Andrej KIska zúčastnil na slávnostnej akadémii pri príležitosti 65. výročia založenia gymnázia v Poprade.

V diskusiách v Sabinove sa prezident venoval témam nezamestnanosti a rómskych komunít. Ako povedal, neriešenie problémov v týchto oblastiach prispieva k nárastu preferencií extrémistov.

„Treba zabezpečiť, aby deti pred školou chodili do škôlky, aby mali zabezpečené vzdelanie. 56% nezamestnaných tu nemá ukončenú ani základnú školu. Bez vzdelania sa nedá získať práca. Každé dieťa má mať šancu dostať sa z kruhu chudoby a preto sa musíme zamerať na vzdelanie,“ povedal prezident.

„Druhým problémom sú nelegálne postavené domy. Treba sa zamerať aj na riešenie tejto problematiky. Ďalším problémom je, že zamestnávatelia nechcú prijať niektorých absolventov aj školy, ktorú som navštívil, a to len preto, že sú Rómovia. A to musíme v našej krajine zmeniť.“

Pri návšteve firmy Milk-Agro prezident ocenil schopnosť zabezpečiť výrobu kvalitných slovenských mliečnych produktov aj ich distribúciu prostredníctvom siete predajní.

- Reklama -