Prezident navštívil Dunajskú Stredu a okolie

0
Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

Pred študentmi prezident zdôraznil, že povinnosťou politikov je vytvoriť pre túto náročnú a tak dôležitú prácu, čo najlepšie podmienky. Prisľúbil im, že zdravotníctvo zostane naďalej jeho prioritou, a naďalej bude tlačiť na to, aby sa veci zásadne pohli. „S ministrom Druckerom sa pravidelne stretávam a informujem sa o krokoch, ktoré prijíma na uzdravenie nášho zdravotníctva. Budem s ním hovoriť aj o vašich upozorneniach, ktoré považujem za oprávnené.“

Dôležitým bodom programu prezidenta Kisku v Dunajskej Strede bola návšteva firmy C2i, ktorá patrí medzi najmodernejšie na Slovensku a v súčasnosti zamestnáva vyše 600 ľudí. Firma sa zaoberá vývojom a výrobou komplexných štruktúr z kompozitných materiálov a dodáva karbónové dielce pre svetové automobilky a letecký priemysel. Zakladateľ a konateľ Patrck Hessel, ktorý je držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2015 na Slovensku, predstavil prezidentovi rozvojové plány firmy a previedol ho po výrobných priestoroch.

Andrej Kiska absolvoval tiež rokovanie s predstaviteľmi mesta na radnici. S primátorom sa zhodli, že Dunajskú Stredu najviac trápi skutočnosť, že 30 až 40 percent ľudí musí za prácou cestovať do Bratislavy. Ako uviedol po stretnutí, problémom je aj poľnohospodárstvo, keďže už v kraji nie sú tradiční výrobcovia, dodávatelia a spracovávatelia ovocia a zeleniny a v hypermaketoch prevládajú zahraničné potraviny. Prezident plánuje o téme domácej produkcie ovocia a zeleniny naďalej hovoriť s ministerkou pôdohospodárstva.

Popoludní navštívil prezident Kiska obec Vrakúň, kde diskutoval s občanmi. Súčasťou programu bol aj okrúhly stôl s občianskymi iniciatívami v Šamoríne.

- Reklama -