Prezident na univerzite v Monterrey: Potrebujeme reformu školstva

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

„Táto univerzita má viac ako 50 tisíc študentov. Úžasné je, že táto škola dosahuje v rámci celosvetového porovnania výborné miesto. Čo je ešte úžasnejšie je, že táto škola má už vo svojom základe danú výchovu k tomu, aby z ľudí boli vodcovia, aby viedli spoločnoť. Absolventi tejto školy skutočne vedú podniky po celom Mexiku. Ale nie len v Mexiku. Môžeme ich nájsť v Spojených štátoch, v Európe. 

Čo mňa osobne teší je, že 150 študentov z tejto školy ide študovať aj na Slovensko. Každý rok z tejto školy 10 tisíc študentov ide študovať do zahraničia, čo je podľa mňa najlepšia vec, ktorú môžeme pre študentov spraviť. Som veľmi rád, že máme týchto študentov aj u nás a prichádzajú s veľmi dobrými skúsenosťami. 

Diskutovali sme o tom, ako spájať školy. Ako prenášať to know how, ktoré je tu, ku nám. A so smútkom som zase musel skonštatovať, že naše školstvo ešte musí prekonať dlhú cestu. Reformy potrebujeme čím skôr. Našej krajine by nesmierne pomohlo, keby sme mali na Slovensku aspoň jednu takúto školu.“

Prezident Kiska sa na univerzite stretol aj so študentkou Gisellou Velazquéz, ktorá rok študovala na gymnáziu v Spišskej Novej Vsi. V Monterrey študuje medzinárodný obchod.

Súčasťou programu prezidenta v Monterrey bolo aj oficiálne stretnutie s guvernérom štátu Nuevo León Jaimem Rodríguezom Calderónom a návšteva spoločnosti Nemak.

- Reklama -