Prezident Kiska: Košice majú talent

0
Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky (Autor: ReproFoto: facebook)

Košické startupy patria medzi najúspešnejšie na Slovensku a neustále sem smeruje množstvo kapitálu a investícií. V IT Valley v Košiciach pracuje 7000 ľudí a firmy už dnes majú problém obsadzovať nové pozície, ktoré neustále vznikajú. O pár rokov by chceli zamestnávať 10 000 ľudí.

Potešilo ma, keď som v diskusii od zástupcov Univerzity P. J. Šafárika aj Technickej univerzity, IT firiem a investorov počul slová o prehlbujúcej sa spolupráci a ďalších nových nápadoch.

Diskutoval som aj so študentmi gymnázia Poštová, jedného z najlepších gymnázií na Slovensku. Prekvapila ma otázka, prečo každý nový minister, ktorých bolo už asi 14 od vzniku Slovenskej republiky, nenadväzuje na svojho predchodcu, ale prichádza s úplne novými pravidlami, čo veľmi komplikuje prácu učiteľov, ale aj štúdium ako také. Moja odpoveď bola – neviem. Treba sa na to spýtať politických strán. Nielen v školstve nám chýba celospoločenská zhoda na smerovaní. Veľmi bynám to pomohlo.

Teraz ma ešte čaká oslava 70. výročia Štátneho divadla.

Košice sú krásne mesto, žije tu veľa šikovných a milých ľudí. Samozrejme majú aj svoje problémy, o ktorých som hovoril s primátorom.

Som presvedčený, že Košice majú talent a vďaka svojim obyvateľom budú prosperovať. V mnohom sú a budú vzorom pre iné slovenské mestá.

- Reklama -