Predseda vlády SR Robert Fico navštívil rafinériu Slovnaft

0
Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

„Chcem oceniť, že spoločnosť sa pokúša zhodnotiť všetky produkty, ktoré sa pohybujú v jej priestore. V tomto prípade je to nízkohustotový polyetylén,“ povedal premiér Robert Fico. Výsledkom výroby sú plastové guľôčky, ktoré sa využívajú na výrobu obalov či hračiek, uplatnenie nájdu aj vo výrobe hygienických potrieb.

Spoločnosť Slovnaft doviezla na Slovensko jednu z najmodernejších technológií na výrobu plastov a zároveň zvyšuje objem výroby zo 180 000 na 220 000 ton. S výrobou plánujú začať na budúci rok. Podľa predsedu vlády SR Roberta Fica tento krok významnou mierou štartuje ekonomiku celej spoločnosti. To, že sa Slovnaft nekoncentruje len na výrobu pohonných hmôt, ale produkty, ktoré má k dispozícii, využíva napríklad aj na výrobu plastov, prispieva k stabilizácii ekonomickej situácie aj k udržaniu zamestnanosti.

„Za posledných 10 rokov nebola v Európe obdobná investícia,“ informoval generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi. 20 % produkcie sa predá na slovenskom trhu, zvyšok vyvezú do zahraničia. Na výstavbe výrobnej jednotky pracovalo 800 ľudí, išlo predovšetkým o slovenské firmy.

- Reklama -