Pellegrini (SMER-SD): Stredná škola je jedným z najkrajších období v živote človeka

0
Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

Nový školský rok otvoril predseda Národnej rady SR Peter Pellergini v Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Trnave. Škola vychováva budúcich stredných zdravotníckych pracovníkov a v súčasnosti má do 600 študentov.

Pellegrini vo svojom príhovore ocenil, že počet žiakov v SZŠ v Trnave narastá. SZŠ ponúka štúdium v odboroch zdravotnícky asistent, masér, farmaceutický laborant, v dennej forme aj vyššie odborné štúdium diplomovaná všeobecná sestra a diplomovaný fyzioterapeut a v externej forme zdravotnícky asistent a sanitár. “Veľmi si vážim, že ste si vybrali odbory, ktoré na Slovensku potrebujeme a ktoré budú v praxi vyžadovať vaše plné nasadenie,” povedal študentom predseda parlamentu.

Ocenil, že škola, ktorá otvára svoj 64. školský rok, sa stále modernizuje a zapája do projektov. “Stredná škola je jedným z najkrajších období v živote človeka, je o hľadaní životných hodnôt, prvých lások a priateľstiev,” dodal Pellegrini. Maturantom zaželal úspešné ukončenie štúdia a prvákom vydrený štart.

V sprievode riaditeľky školy Valburgy Lobotkovej si predseda NR SR potom pozrel priestory školy s jej novými laboratóriami.

- Reklama -