Paška (SNS): Keď už hrubú záplatu, tak kvalifikovane a dôsledne!

0
Jaroslav Paška (Autor: SNS)

Vetu, že ,,na Slovensku môžu pôsobiť strany a hnutia podľa tohto zákona a práva EÚ” tak poslanci kostrbato, nepriamo pridávali do zákona „o politických stranách“, cez iný zákon, na tú hanbu, výslovne na žiadosť predsedu NR SR!

Aj keď doplnili, že ,,stranám a poslancom za strany, ktoré nie sú zriadené podľa tohto zákona, sa zakazuje zriaďovať na území SR ich kancelárie” a za porušenie týchto zákazov má hroziť pokuta od 600 do 3500 eur, veľa nevyriešili. Predseda NR SR totiž zrejme v náhlosti pozabudol, že politické strany si podľa európskeho práva legálne zriaďujú svoje právne samostatné odnože: nadácie, mládežnícke organizácie, či ženské spolky, ktorých cieľom je podporovať na verejnosti program politických strán. Tým novela zákona činnosť neobmedzuje.

Napokon, aj výška pokuty je stanovená iba tak, že ak sa bude chcieť pán István Szávay predsedovi NR SR vysmiať, tak mu ju pokojne, s úsmevom a rád „zloží na drevo“.

Chvatnou, nevydarenou, deravou novelou zákona pán predseda NR SR síce urobil formálne gesto, nijako však neobmedzil možnosti vykonávania rozmanitých politických aktivít Jobbiku na Slovensku. Preto by bolo dobre, keby predseda NR SR zvážil urobiť reparát, pri ktorom by si dal viacej záležať aj na reálnom výsledku svojej legislatívnej práce.

- Reklama -