Paška (SNS): Bruselskí aristokrati si nadelili vianočné odmeny a zvýšili platy!

0
Jaroslav Paška (Autor: SNS)

Na jedného z bruselských úradníkov to znamená v priemere BONUS VIAC AKO 1800 eur.

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/politics/article4648357.ece

Naši dôchodcovia, ale aj zdravotné sestry, či učitelia sa môžu len bezmocne prizerať. Na vlastné oči vidia, že Juncker a spol. si svojich úradníčkov vážia omnoho viac, ako slovenskí „SOCIÁLNI DEMOKRATI“ statočnú prácu našich ľudí.

Objektívne treba priznať, že pre európsku úradnícku „aristokraciu“ sa uvedené sumy nezdajú privysoké. Veď základný mesačný plat u novoprijatého úradníka na najnižšom stupni (za varenie kávy, strúhanie ceruziek a pod.) v triede AST/SC 1 Európskej komisie sa začína od 2.300,- € mesačne a potom utešene stúpa až k cca 16.000,- € mesačne v prípade úradníka, ktorý v rámci triedy AD 16 odpracoval viac ako 4 roky.

A k tomu samozrejme príplatky. Ak ste kvôli práci pre Európsku komisiu opustili svoju domovskú krajinu, máte nárok na príspevok na expatriáciu vo výške 16 % z vášho základného platu. Ďalej príspevky súvisiace s rodinou v závislosti od rodinnej situácie, príspevok na domácnosť, príspevok na nezaopatrené dieťa, príspevok na vzdelávanie a predškolský príspevok…

Súčasne eurobyrokrati v období nulovej, až zápornej inflácie dostanú od 1. januára 2016 aj ďalšie zvýšenie (údajne valorizáciu) miezd o 2,4%. (Kto asi im bude musieť na tie ich vyššie platy vyprodukovať a zarobiť peniaze?)

Pri tejto nechutnej hre na „mocnú a vplyvnú európsku vládu v Bruseli a jej ,,dôležité úrady“ potom vyznieva vyslovene perfídne vyhlásenie Európskou komisiou vychvaľovaného ministra Kažimíra, že našim dôchodcom v žiadnom prípade nemôže zvýšiť dôchodky o viac ako 1,9 eur, lebo vraj „…na to nemá prostriedky…“. Prirodzene sa potom vynára otázka: A čo ten niekoľko miliónový podiel Slovenska len na týchto absurdných bonusoch európskej úradníckej smotánky, vážený pán minister?

- Reklama -