Paška (SNS): Agresivita migrantov v krajinách EÚ narastá!

0
Jaroslav Paška (Autor: SNS)

Po opakovaných, aj ozbrojených útokoch migrantov z utečeneckého tábora vo francúzskom Calais, kde ich organizované skupiny rabujú kamióny a útočia na poriadkové zložky s úmyslom prebiť sa cez hranice do Veľkej Británie, hlásia rastúce množstvo násilností páchaných utečeneckými bandami aj ďalšie krajiny EÚ.

O akútnu pomoc pri zvládaní situácie s migrantami na gréckych ostrovoch, kde dnes podľa predstaviteľov Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) panuje „totálna anarchia a chaos“, požiadal včera Úniu ľavicový, grécky premiér A. Tsipras.

Aj maďarská agentúra MTI včera oznámila, že migranti snažiaci sa cez Srbsko dostať na územie EÚ prestrihli v noci na piatok hraničné zábrany pri obci Ásotthalom a ilegálne prenikli na územie Maďarska. Po tom čo v Debrecíne asi stovka migrantov zabarikádovala miestnu komunikáciu a zaútočila na zablokované autá obyvateľov mesta nožmi, palicami a fľašami sa ukazuje, že pod zámienkou úteku z domova pred násilím k nám migranti naopak prinášajú násilie a im vlastný, násilnícky spôsob života.

Viditeľná neschopnosť najvyšších predstaviteľov EÚ a niektorých členských štátov operatívne, energicky a dôrazne uplatniť mechanizmy okamžitej repatriácie na ekonomických migrantov vytvára nielen rastúce napätie v preľudnených utečeneckých táboroch, ale aj značné bezpečnostné riziko pre obyvateľov EÚ.

Preto je najvyšší čas, aby sa migračné inštitúcie a poriadkové zložky členských štátov a EÚ urýchlene skoordinovali, prebrali z dovolenkovo – prázdninovej letargie a začali rozhodnejšie riešiť prudko narastajúcu agresivitu migračných dobrodruhov z rôznych kútov Afriky a Ázie.

Rovnako rýchlo a rovnako húfne, ako do Európy prichádzajú, je potrebné vracať všetkých násilníkov aj ekonomických migrantov do krajín odkiaľ prišli. Len tak sa vytvorí priestor na účinnú pomoc tým, ktorí ju podľa ženevskej konvencie skutočne potrebujú.

- Reklama -