OĽaNO-NOVA: Čerstvé odhalenie spolupráce polície s prevádzačmi

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Vláda sa hrdí tým, že vraj chráni Slovensko, bojuje proti kvótam a zdôrazňuje, že máme prísne azylové zákony. Ročné prijmeme obvykle len niekoľko desiatok legálnych azylantov. Len v tomto prípade však nelegálne s prispením policajtov prešlo na naše územie takmer 300 ľudí, o ktorých nič nevieme. S istotou môžeme tvrdiť, že sú to osoby, ktoré by legálne cez naše hranice prejsť nemohli. Boli medzi aj priekupníci s drogami či teroristi?

Je to škandál, z ktorého by mal minister vnútra okamžite vyvodiť zodpovednosť. Robert Kaliňák rád označuje zabezpečenie našej východnej hranice za špičkové. Evidentne sa však potvrdilo, že jeho najslabším článkom je ľudský faktor. Sme presvedčení, že za tento stav je zodpovedný minister Kaliňák, ktorého konanie dlhodobo vzbudzuje vážne podozrenia z porušovania zákona, avšak zostáva bez vyvodenia politickej či trestnoprávnej zodpovednosti. Toto nás len utvrdzuje v tom, že Robert Kaliňák mal už dávno odstúpiť z postu ministra vnútra.

Richard Vašečka (OĽANO-NOVA) ako člen brannobezpečnostného výboru bude žiadať na výbore od ministra a prezidenta Policajného zboru informáciu, ako budú vzniknutú situáciu riešiť a aké opatrenia príjmu, aby sa v budúcnosti neopakovala.

- Reklama -