piatok, 29 marca, 2024
4.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽaNO: Dokáže štát garantovať, že sa nepodieľal na únose Vietnamca? Zvolávame mimoriadny...

OĽaNO: Dokáže štát garantovať, že sa nepodieľal na únose Vietnamca? Zvolávame mimoriadny výbor

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Podľa tieňového ministra vnútra a poslanca NR SR za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Gábora Grendela ministerstvo vnútra už niekoľko týždňov zahmlieva o únose Vietnamca pomocou nášho vládneho špeciálu. „Môže ministerka Saková vylúčiť, že bol unesený občan na palube slovenského lietadla? Predložila vietnamská strana akýkoľvek dôkaz, že sa Trinh Xuan Thanh dostal do vlasti inak, ako zneužitím našej letky?,“ pýta sa Grendel, ktorý na včerajšej schôdzi Národnej rady navrhol zaradiť do programu májovej schôdze bod, pri ktorom by poslanci o tejto medzinárodnej kauze mohli diskutovať. Koalícia však jeho návrh zablokovala. 

„Pokúsime sa teda rovnaké otázky položiť ministerke Sakovej na Výbore pre obranu a bezpečnosť. Dnes sme podali do podateľne žiadosť o jeho zvolanie. Ak nás aj tam zablokujú, bude to nespochybniteľný dôkaz, že chce koalícia túto kauzu ututlať,“ uzavrel Gábor Grendel.

 

- Reklama -