štvrtok, 28 marca, 2024
12.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO si pripomína 51. výročie okupácie Česko-Slovenska

OĽANO si pripomína 51. výročie okupácie Česko-Slovenska

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Okupáciu štátu cudzími vojskami považuje OĽANO za obrovský zásah do suverenity štátu a pokorenie národnej hrdosti. Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Eduarda Hegera je preto aj dnes potrebné mať úctu a rešpekt k odvážnemu odporu česko-slovenských občanov proti sovietskym okupantom. „Je potrebné uvedomiť si, že skutočnými víťazmi sme my. Slovenská republika je dnes nezávislým štátom, ktorý je chránený pred podobnou agresiou, aká k nám vtrhla v auguste 1968,“ vyjadril sa Heger. „Nedovoľme nikomu opäť okupovať naše územie. Nedovoľme kolaborantom preberať na Slovensku politickú moc. Buďme radi, že sme súčasťou slobodného demokratického sveta, že žijeme v mieri. Urobme všetko preto, aby sa to nezmenilo,“ dodal Heger.

Podľa tieňového ministra obrany za OĽANO Jaroslava Naďa v auguste 1968 Česko-Slovensku “naši slovanskí bratia” vrazili dýku od chrbta priamo do srdca. „Je to presne 51 rokov, odkedy do našej krajiny pod velením Moskvy vtrhlo postupne až viac ako 500 000 vojakov, 6 300 tankov, 800 lietadiel či 2 000 diel,“ zosumarizoval Naď. „Dalších 23 rokov sme tu museli trpieť ruských vojakov, ktorí u nás zabili stovky ľudí, tisíce ľudí zranili, prinútili takmer pol milióna občanov emigrovať do zahraničia, našim občanom zabrali byty a za tie roky spôsobili katastrofálne ekologické škody, ktoré pretrvávajú dodnes,“ pokračoval.

Ako ďalej uvádza Naď, okupanti zmenili celú spoločnosť. „Všetky tie odpornosti mohli urobiť len vďaka kolaborantom medzi našimi občanmi. Dnes po 51 rokoch sme zjavne zabudli na tieto ohavnosti a máme v našej krajine opäť vlastizradcov a kolaborantov, ktorí nemajú problém pochlebovať tým, ktorí robia všetko preto, aby nás opäť dostali do područia “bratov” v Moskve,“ povedal J. Naď a dodal: „Chodia sa klaňať do Ruska, spochybňujú naše členstvo v EÚ či v NATO alebo dokonca pomáhajú zakladať na Slovensku pobočky kremeľských polovojenských skupín. Je mi z nich zle.“

 

- Reklama -