piatok, 29 marca, 2024
18.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO predstavilo Tieňovú vládu zloženú z odborníkov

OĽANO predstavilo Tieňovú vládu zloženú z odborníkov

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Ľudia nášmu hnutiu v župných voľbách preukázali veľkú dôveru. Celému Slovensku ukázali, že túžia po lepšom Slovensku a chcú od nás, aby sme im naň dali nádej. Politické strany na Slovensku trpia pýchou, hovoria svojim voličom „zvoľte nás a všetko ostatné nechajte na nás“. Hrajú s ľuďmi hru na slepú babu a do poslednej chvíle taja, koho by v prípade účasti na vláde postavili ako ministra na ten ktorý rezort. To nie je zodpovedné. My sme iní. Nechceme nič tajiť a chceme hrať s ľuďmi otvorenú hru. Preto dnes predstavujeme tím odborníkov, ktorých ste si mohli za dva roky v parlamente odskúšať. Dnes preto vieme, že každý z týchto ľudí patrí k špičke vo svojom obore a dokáže byť plnohodnotnou a lepšou alternatívou k súčasným ministrom,“uviedol Igor Matovič.

„Predstavujeme vám tieňových ministrov, ktorých úlohou je byť dôstojnými oponentmi súčasným ministrom. Prichádzajú so svojimi tímami odborníkov a očakávame od nich, že prinesú víziu rozvoja pre každý rezort, ktorý dostali na zodpovednosť, že budú nepokriveným zrkadlom, ktoré dnešným ministrom budú dennodenne nastavovať. Budú na očiach celému Slovensku a budú stelesnením nádeje. Nádeje, že po skorumpovanej vláde príde vláda, ktorá bude konečne ľuďom slúžiť a nie len vládnuť,“ povedal Matovič.

Podľa Veroniky Remišovej má súčasná vláda tri problémy. „Nemá víziu. Nevie, ako by našu krajinu posunula dopredu. V kľúčových oblastiach, akými sú zdravotníctvo alebo školstvo zaostávame, regionálne rozdiely máme jedny z najväčších zo všetkých vyspelých krajín sveta. V sociálnej oblasti hlavné návrhy svojho sociálneho balíčka odkopírovala vláda od nášho hnutia, pretože nemá nápady,“ uviedla Remišová a pokračovala: „Druhým problémom je, že je to vláda škandálov. Pomaly neprejde ani týždeň, aby sa neobjavila nová kauza. Tretím problémom je, že táto vláda je neschopná. Sme presvedčení, že túto neschopnú vládu, vládu škandálov a bez vízie treba vymeniť. Prichádzame preto s našou Tieňovou vládou. Tieňová vláda je ako nástroj opozície v mnohých krajinách v prvom rade o tvrdej práci. Tak to bude aj pri našich tieňových ministroch, pretože v budúcich voľbách chceme ľudí presvedčiť o našej vízii pre prosperujúce a spravodlivé Slovensko.“

Remišová zároveň podotkla, že projekt Tieňovej vlády OĽANO predstavuje s pokorou, pretože je zrejmé, že nie všetci z  tieňových ministrov raz ministrami budú. Hnutie je podľa nej otvorené spolupráci s ostatnými stranami, zároveň chcú presvedčiť ľudí o riešeniach a vízii hnutia, ktoré posunú Slovensko dopredu.

Podľa Igora Matoviča prichádza OĽANO a členovia Tieňovej vlády s kožou na trh. „Každý z členov Tieňovej vlády bude konfrontovaný so súčasným ministrom. Je to veľmi veľká zodpovednosť, pretože musia preukázať svoju odbornosť. Vnímam ich ako skupinu „Dávidov“, ktorí sa postavia „Goliášom“, ktorí majú na ministerstvách ansábel ľudí, ktorý pre nich urobí všetko. My voči tomuto obrovskému tímu postavíme v každom rezorte jedného človeka,“ povedal Matovič s tým, že od tieňových ministrov očakáva, že si vytvoria odborné tímy.

Podľa Jána Budaja OĽANO dnes prekročilo významnú hranicu. „OĽANO prestáva byť len kritickou silou a začína byť silou, ktorá bude jednou z alternatív súčasného vládnutia. Bude sa snažiť o to, aby sa v roku 2020 ukončila zmena, ktorú začali občania v župných voľbách,“ dodal Budaj.

Igor Matovič zdôraznil, že po parlamentných voľbách viackrát rokoval so stranou SaS o vytvorení Tieňovej vlády, no SaS s touto ideou OĽANO nesúhlasila. „SaS je okrem hnutia NOVA a strany Zmena Zdola naša najbližšia politická strana. Rozhodla sa však ísť cestou osobitného predstavovania svojich tímlídrov v jednotlivých oblastiach. My sme pripravení. Keby zajtrajším dňom skončila vláda skorumpovaného zlepenca, ľudí z našej Tieňovej vlády môžeme postaviť a budeme vedieť, že každý jeden bude prínosom pre dané ministerstvo,“ dodal Matovič.

Zloženie a priority Tieňovej vlády nájdete na webovej adrese http://www.tienova-vlada.sk/

 

- Reklama -