štvrtok, 25 apríla, 2024
10.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO k prezidentským voľbám: Nášmu voličovi plne dôverujeme a spoliehame sa na...

OĽANO k prezidentským voľbám: Nášmu voličovi plne dôverujeme a spoliehame sa na jeho zdravý úsudok

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Náš volič nie je ovca, nášmu voličovi plne dôverujeme a spoliehame sa na jeho zdravý úsudok,“ uviedol predseda hnutia OĽANO Igor Matovič a pokračoval: „Vidíme troch kandidátov, ktorí reprezentujú demokratické Slovensko a boli by dobrým prezidentom. Sú to František Mikloško, Zuzana Čaputová a Róbert Mistrík. Myslíme si, že ktorýkoľvek z týchto kandidátov by bol dobrým prezidentom a boli by sme veľmi radi, aby sa ľudia pri výbere veľmi dobre rozhodli.“

Matovič zároveň poznamenal, že F. Mikloško v prieskumoch výrazne zaostáva za pelotónom kandidátov. „Je to však aj obraz toho, čo si myslia naši voliči. Naši voliči si v prvom rade vyberajú medzi pani Čaputovou a pánom Mistríkom. Niektorí naši voliči zrejme zvažujú aj pána Mikloška,“ povedal.

OĽANO opätovne vyzvalo demokratických kandidátov, aby do poslednej chvíle mysleli na zodpovednosť. „Veríme, že kandidáti budú zodpovední a naplnia sľub, ktorý dali. Vyzývame ich, aby brali do úvahy prieskumy, aby si dali poradiť, lebo Štefan Harabin má veľa skrytých voličov, ktorí v prieskumoch nepriznajú, koho budú voliť. Napriek tomu im práve Harabin dýcha na chrbát,“ upozornil Matovič a dodal, aby sa takisto nespoliehali na to, že Marián Kotleba dodrží slovo a nevzdá sa v prospech Harabina.

Matovič pripomenul, že hnutie OĽANO urobilo najviac, aby mal demokratický volič iba jedného kandidáta v prvom kole. „Ako jediná opozičná strana sme sa v tomto zachovali zodpovedne, zvolali sme okrúhly stôl kandidátov, pozvali sme troch demokratických kandidátov za jeden spoločný stôl a chceli sme sa s nimi baviť o spoločnom postupe. Výstupom z tohto stretnutia bol verejný prísľub dvoch demokratických kandidátov, že sa obaja zachovajú zodpovedne a do prvého kola pôjde len jeden z nich,“ vyjadril sa Matovič a pokračoval: „Rešpektujeme ich súčasné rozhodnutie pokračovať v kampani, nič iné nám a ani voličom neostáva. Obaja nám však pripadajú, ako keby cúvali od spoločného prísľubu a spoliehali sa, že Harabin sa do druhého kola nedostane a tým pádom si môžeme dovoliť luxus mať dvoch silných demokratických kandidátov v prvom kole. Stále však veríme v zodpovednosť týchto kandidátov,“ dodal Matovič.

Predseda OĽANO zároveň povedal, že on osobne sa dnes rozhoduje medzi Zuzanou Čaputovou a Robertom Mistríkom. Zároveň ich vyzval, aby v záujme zjednotenia kresťanov aj liberálov v druhom kole voľby, zbytočne nedráždili kresťanov vyjadreniami o adopciách detí homosexuálmi či podobnými vyjadreniami. „V tejto chvíli musíme všetci ťahať za jeden povraz. Nehrajme len na postup do druhého kola, ale celkové víťazstvo. Neodrádzajme kresťanov od účasti zbytočnými vyhláseniami. Prezident má byť mostom medzi kresťanmi a liberálmi, nie múrom medzi nimi. Chcem sa naplno zapojiť do kampane v druhom kole pre víťaza tohto súboja spomedzi demokratických kandidátov. Chcem to robiť s dobrým presvedčením, s dobrou vierou a nechcel by som, aby sa spoločnosť už pred prvým kolom zbytočne rozdelila a odohnali by sme kresťanov od voľby demokratického kandidáta,“ uzavrel Matovič a obrátil sa aj na všetkých voličov: „Vyzývam aj voličov, aby boli do poslednej chvíle ostražití, aby posudzovali výroky kandidátov, nepodliehali emóciám či falošným správam, ale aby sme sa spoločne rozhodovali v prospech spravodlivého Slovenska.“

 

- Reklama -