piatok, 29 marca, 2024
6 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Uplynul rok od vraždy Jána a Martiny. V boji za spravodlivé...

OĽANO: Uplynul rok od vraždy Jána a Martiny. V boji za spravodlivé a lepšie Slovensko musíme pokračovať

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Ako uviedla predsedníčka poslaneckého klubu OĽANO Veronika Remišová, na slovenskej politickej scéne sa po roku toho veľa nezmenilo. „Niektoré tváre odišli, niektoré nové prišli, ale spôsoby ostali rovnaké. Stále nie sú potrestaní tí, ktorí sa neprávom obohacovali, stále sa tie isté skupiny priživujú na obrovských zákazkách a profitujú na eurofondoch. Stále tu vládne generácia politikov, ktorá nemá pre Slovensko žiadnu štátotvornú myšlienku a štát vníma len ako príležitosť na profit,“ upozornila Remišová a pripomenula, že J. Kuciak a M. Kušnírová zomreli preto, lebo bojovali za spravodlivosť a nebáli sa postaviť tým ľuďom, ktorí v krajine mali, a stále majú vplyv. „Dĺžime rodičom oboch mladých ľudí tento zápas za spravodlivosť. Dĺžime pamiatke oboch mladých ľudí lepšie Slovensko, kde zákon a spravodlivosť bude platiť pre každého rovnako. Vieme, akým prekážkam čelíme, ale nádej na lepšie Slovensko je dnes väčšia, ako prekážky, ktoré nám stoja v ceste,“dodala Remišová.

Predseda OĽANO Igor Matovič adresoval čestným policajtom, prokurátorom a premiérovi Petrovi Pellegrinimu niekoľko výziev. „Vyzývam premiéra Pellegriniho, aby po roku od vraždy, kedy sa každý deň ukazovalo, že za vraždu je viac a viac zodpovedný Smer a ľudia blízko Smeru, aby sa čím skôr odstrihol od tejto skorumpovanej strany, a aby čím skôr ukázal Robertovi Ficovi, kde je jeho miesto. Zároveň vyzývam všetkých čestných policajtov a prokurátorov, aby nabrali odvahu sa odstrihnúť od skorumpovanej mafie, ktorá v minulosti ovládla políciu a prokuratúru, a aby stáli na strane spravodlivosti,“ povedal Matovič.

Tieňový minister vnútra Gábor Grendel zhodnotil uplynulý rok od vraždy Jána a Martiny. „Vrahovia a zadávateľka sú vo väzbe, podozrenie z objednávky smeruje k Mariánovi Kočnerovi. Vo svojich funkciách skončili Fico, Kaliňák, Gašpar, Krajmer. Niekto si povie, zázrak. Ale je to omyl,“ povedal Grendel a pokračoval: „Ak by štátne orgány v minulosti konali tak, ako majú, Ján a Martina by žili. Ak by konkrétni policajti a prokurátori roky nekryli zločiny Mariána Kočnera, Ján a Martina by žili. Časť predstaviteľov štátu preto nesie priamu zodpovednosť za smrť Jána a Martiny. Kým títo ľudia nebudú pomenovaní a potrestaní, nemôžeme byť s vyšetrovaním spokojní,“ uzavrel Grendel s tým, že ak policajti a prokurátori uvidia, že za napomáhanie zločincom sa im nestane nič, môžu rovnako konať aj v budúcnosti.

 

- Reklama -