štvrtok, 28 marca, 2024
13.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Slovensko dostalo od Európskej komisie za rozpočet “po ušiach”

OĽANO: Slovensko dostalo od Európskej komisie za rozpočet “po ušiach”

0
Eduard Heger (Autor: TASR)

Doma ani v zahraničí už prakticky nikto neverí, že vláda pripravila dobrý rozpočet, a že deficit bude na rok 0,49 % HDP. Odhady sú, že bude skoro až trojnásobne vyšší. Len minister financií Ladislav Kamenický si to stále nechce alebo nemôže pripustiť.

Doplnil by som ešte, na čo Európska komisia pozabudla. A síce, že problémom pre návrh rozpočtu je aj to, že stále počíta so zvýšenou daňou z cigariet, o ktorej všetci na Slovensku vedia, že ju parlament nezvýši. Taktiež to, že prísľub vlády na zvýšenie bankového odvodu, čo by malo nížiť deficit, nezávisí od vlády, ale od hlasovania parlamentu. Tam je podpora veľmi neistá.

V hodnotení Európskej komisie sa teda Slovensko dostalo do druhej kategórie rozpočtov. Je to veľmi zlá vizitka súčasnej vlády. Sme len krok od toho, že komisia nám za zlý rozpočet dá „červenú kartu“, teda najhoršie možné hodnotenie.

AKO PRAVIDELNE HOVORÍM, NAŠA KRAJINA POTREBUJE ROZPOČET, KTORÝ ZABEZPEČÍ KVALITNÉ SLUŽBY A PRIPRAVÍ KRAJINU NA BUDÚCNOSŤ. To táto vláda nerobí. No pomaly ale isto posúva Slovensko na grécku cestu. Vláda by mala rozpočet stiahnuť a prepracovať, kým je ešte čas.“

Eduard Heger, tieňový minister financií a hospodárstva za OĽANO

 

- Reklama -