utorok, 19 marca, 2024
1.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Robert Fico sa v nahrávke usvedčil z preprania 250 miliónov

OĽANO: Robert Fico sa v nahrávke usvedčil z preprania 250 miliónov

0
Robert Fico (Autor: TASR)

OĽANO objavilo v nahrávke kľúčový dôkaz, ktorý sa doteraz nenachádzal v zverejnených prepisoch nahrávky Gorila. Robert Fico v nahrávke hovorí Jaroslavovi Haščákovi, že „Fedor Flašík vybral 250 na stranu a 8 (alebo 80) si dodatočne nechal“. Podľa predsedu OĽANO Igora Matoviča hovorí Robert Fico o miliónoch korún, ktorými načierno financoval kampaň Smeru, keďže nikde v účtovníctve Smeru za roky 2002 – 2006 tieto príjmy nie sú uverejnené. „Robert Fico sa v kľúčovej časti nahrávky priznal k tomu, že legalizoval príjmy z trestnej činnosti, skresľoval účtovníctvo a prepral 250 miliónov korún. Dnešným dňom by mal byť vo väzbe a mal by zhniť v base. Je to explicitný dôkaz, že Smer je zločinecká skupina s jediným cieľom – rozkrádať peniaze, ktoré do štátneho rozpočtu platia daňoví poplatníci,“ uviedol Matovič.

Podľa Matoviča by mal premiér Peter Pellegrini trvať na tom, aby sa Robert Fico v nasledujúcich voľbách neocitol na kandidátke Smeru. „Namiesto toho, aby Pellegrini priznal, že je to vážny dôkaz a Fico by sa mal postaviť pred vyšetrovateľa, tvrdí, že Fico nespáchal nič, za čo by sa mal hanbiť a môže pokojne spávať, pretože podľa neho nespáchal žiadnu nekalú činnosť. Pellegrini teda zjavne nepokladá prepranie 250 miliónov korún za trestnú činnosť,“ povedal Matovič s tým, že očakáva od orgánov činných v trestnom konaní, že po zverejnených dôkazoch začnú konať, zaistia Roberta Fica a začnú vyšetrovať, akým spôsobom Smer prepral peniaze na svoju kampaň.

Igor Matovič zároveň kritizoval vyjadrenia a zavádzanie Miroslava Beblavého, dlhoročného člena SDKÚ-DS, ktorý tvrdí, že v čase prevalenia Gorily bojoval proti Anne Bubeníkovej a s Gorilou nemal nič spoločné. „Hrubým a nemorálnym spôsobom zavádza ľudí. Bubeníkovú odvolala vláda v januári, v marci boli voľby, a Beblavý „bojoval“ proti Bubeníkovej v septembri 2012, aj to iba preto, lebo ako šéf výboru pre nezlučiteľnosť funkcií dostal podnet na prešetrenie prípadu, ktorý ani nesúvisel s Gorilou,“ dodal Matovič s tým, že Beblavý mlčal práve vtedy, keď mal kričať.

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Eduarda Hegera nahrávka Gorily dokazuje, že niektoré politické strany a politici na Slovensku boli zapredaní. “Zapredali sa, aby Slovensko odovzdali mafii. Toto je potrebné zastaviť. V hnutí OĽANO urobíme všetko preto, aby sme Slovensko od takýchto politikov očistilii,” uzavrel Heger.

 

 

- Reklama -