štvrtok, 28 marca, 2024
12.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Reakcia na vyjadrenia Roberta Fica k vlakom zadarmo

OĽANO: Reakcia na vyjadrenia Roberta Fica k vlakom zadarmo

0
Predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: TASR)

Keďže my – obyčajní ľudia, sa na rozdiel od papalášov zo Smeru, pravidelne vozíme v týchto vlakoch, vieme, aká je realita.

Skutočnosť je, že okrem zavedenia bezplatného cestovania, ktoré platia všetci pracujúci prostredníctvom daní, neurobila žiadna vláda Roberta Fica pre železničnú dopravu absolútne NIČ. Vlaky sa čím ďalej, tým viac kazia a cestujúci na to doplácajú každý deň. To nie sú iba prípady pretrhnutého vedenia a roztrhnutého vlaku z minulého týždňa. S našimi expertmi analyzujeme poruchovosť vlakov za posledných 5 rokov a predbežné čísla vyzerajú veľmi zle. Presné čísla zverejníme v najbližšej dobe.

Skutočný výsledok opatrení, akými je aj bezplatné cestovanie je, že platiaci aj neplatiaci cestujúci sedia v pokazených, odstavených a roztrhnutých vlakoch. Bez vody, bez svetla, bez elektriny, bez funkčných záchodov a prichádzajú domov k rodinám s hodinovými meškaniami. Zámerom obyčajných ľudí je najmä efektívna údržba vlakov a bezpečné cestovanie. Chceme rýchlu a spoľahlivú dopravu pre Slovensko.“ 

Vyjadrenie bude do niekoľkých minút zverejnené aj na mojom facebookovom profile v podobe videa (https://www.facebook.com/maroszjan/). Zároveň som v prípade potreby k dispozícii všetkým novinárom na osobné stretnutie a rozhovor. 

Ján Marosz, tieňový minister dopravy za OĽANO

 

- Reklama -