štvrtok, 25 apríla, 2024
7.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Reakcia na nedôstojné urážky podpredsedu NR SR Andreja Hrnčiara

OĽANO: Reakcia na nedôstojné urážky podpredsedu NR SR Andreja Hrnčiara

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Kľúčovou informáciou celého procesu totiž je, či je k danej rekonštrukcii vyhotovená EIA, teda posúdenie vplyvov na životné prostredie. Odpovede na túto otázku sme sa od pána podpredsedu NR SR Andreja Hrnčiara nedočkali. Jediné jeho vyjadrenie k tejto veci bolo, že „by to trvalo dlho“, čo považujeme za nezodpovednú a absurdnú argumentáciu.

Andrej Hrnčiar teda nevyvrátil ani jedno podstatné tvrdenie predstaviteľov hnutia OĽANO, ktorí svoje tvrdenia podložili dôkazmi v podobe postupov a vyjadrení príslušných úradov a upozornili na fakt, že proces schvaľovania rekonštrukcie Hrnčiarovej chaty nesie v sebe silné črty papalášizmu.

Hnutie OĽANO očakáva, že sa k predmetnej veci vyjadrí aj minister životného prostredia László Sólymos, a nariadi okamžité vykonanie posudzovania vplyvov projektu výstavby Chaty pod Chlebom na životné prostredie. Na každého občana totiž musí platiť rovnaký meter.

Neštandardný spôsob schvaľovania vyplýva aj z vyjadrenia správy Národného parku Malá Fatra k danej veci (http://npmalafatra.sopsr.sk/vyjadrenie-spravy-np-mala-fatra-k-rekonstrukcii-a-pristavbe-chaty-pod-chlebom/) .

Podľa našich informácií zároveň ministerstvo životného prostredia už prijalo ohľadom tohto postupu podnet a rozhodlo sa posudzovať danú stavbu v tzv. „zisťovacom konaní“ ohľadom potreby EIA. Vplyv na životné prostredie totiž nemá len samotný pôdorys navrhovanej stavby, ako sa nám snaží podsúvať pán Hrnčiar, ale aj okolie dotknuté jej výstavbou a následnou prevádzkou.

 

- Reklama -