streda, 24 apríla, 2024
7.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Ľudia volili zmenu: Smer stratil skoro všetky kraje, novými županmi sú...

OĽANO: Ľudia volili zmenu: Smer stratil skoro všetky kraje, novými županmi sú aj E. Jurinová a J. Viskupič!

0
Erika Jurinová reaguje na zverejnené neoficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov (Autor: TASR)

Vo funkcii predsedu ŽSK vystrieda dlhoročného župana a podpredsedu strany Smer Juraja Blanára. „Zo srdca ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi prejavili dôveru. Zároveň ďakujem koaličným partnerom za ich nasadenie a podporu počas celého trvania kampane. Výsledky volieb jasne ukázali, že obyvatelia Žilinského kraja si po dvanástich rokoch želajú zmenu v podobe župana, ktorý nebude sedieť na viacerých stoličkách, ale bude sa naplno venovať ich kraju,“ uviedla Jurinová a pokračovala: „Volebný výsledok je pre mňa silným záväzkom k tomu, aby som hneď po nástupe do funkcie začala napĺňať svoj volebný program. Budem sa zo všetkých síl snažiť nesklamať dôveru občanov nášho kraja. Mám okolo seba silný a skvelý tím, ktorý urobil v kampani kus dobre odvedenej práce. Spolu pozývame na spoluprácu všetkých ľudí, ktorým záleží na rozvoji Žilinského kraja a ktorí chcú, aby sa v našom kraji žilo lepšie,“ doplnila novozvolená županka Erika Jurinová, ktorá dala občanom záväzok, že v prípade zvolenia sa vzdá poslaneckého mandátu. „Dala som občanom záväzok a ten aj dodržím. Človek nemôže sedieť na dvoch stoličkách, ak chce svoju prácu vykonávať poriadne,“ povedala Erika Jurinová.

Erika Jurinová sa narodila 31. Augusta 1971 v Trstenej. Vyštudovala Vysokú školu strojní a textilní v Liberci. Od roku 2010 pôsobí ako poslankyňa NR SR za hnutie OĽANO. Vo volebnom období 2012-2016 bola podpredsedníčkou NR SR a v súčasnosti je predsedníčkou Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny. Žije v Nižnej, je vydatá a má tri dcéry.

V Trnavskom kraji zvíťazil poslanec hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Jozef Viskupič a na poste predsedu TTSK vystrieda Tibora Mikuša, ktorý bol vo funkcii od roku 2005 spolu tri volebné obdobia. „V prvom rade ďakujem všetkým mojim voličom za prejavenú dôveru. Sľubujem, že ich nesklamem,“ uviedol Viskupič a pokračoval: „Som rád, že obyvateľom Trnavského kraja nie je ľahostajné jeho smerovanie. Výsledky volieb jasne ukazujú, že občania nie sú spokojní s tým, že župa nehospodári dobre s peniazmi nás všetkých. Verím v silu obyčajných ľudí – odborníkov v rôznych oblastiach a výnimočných osobností. Náš kraj v rukách takýchto ľudí môže napredovať. Preto pozývam na spoluprácu všetkých ľudí, ktorí môžu a chcú pomôcť posúvať náš kraj vpred,“ povedal Viskupič.

„K volebnému výsledku gratulujem aj svojim protikandidátom. Ešte raz ďakujem kandidátovi Jaroslavovi Cehlárikovi, ktorý sa v utorok vzdal svojej kandidatúry a spojil tak sily pre lepší Trnavský kraj. Aj vďaka tomuto spájaniu síl sa nám podarilo zvíťaziť. Dostali sme príležitosť vrátiť Trnavskému kraju postavenie, aké mu v skutočnosti patrí, a túto príležitosť naplno využijeme,“ dodal Viskupič.

Jozef Viskupič sa narodil 8. februára 1976 v Trnave. Vyštudoval históriu a filozofiu na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a masmediálnu komunikáciu na UCM v Trnave. Od roku 2010 pôsobí ako poslanec NR SR za hnutie OĽANO a v súčasnosti je podpredsedom Výboru NR SR pre kultúru a médiá. V krajskom meste aj žije a s manželkou Romanou vychováva syna a dcéru.

K výsledkom volieb sa vyjadrila aj líderka OĽANO Veronika Remišová. „Je vidieť, že ľudia si želajú zmenu a vláda oligarchov a neschopných politikov sa začína rúcať. Zdá sa, že dnes sa nám podarilo poraziť stranu Smer v regiónoch a ja verím, že sa nám to o dva roky podarí aj v parlamentných voľbách. Slovensko si zaslúži čestnú a schopnú vládu,“ uviedla Remišová.

 

- Reklama -