piatok, 29 marca, 2024
4.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Koaliční poslanci opäť sabotovali mimoriadny finančný výbor k rastúcej diere v...

OĽANO: Koaliční poslanci opäť sabotovali mimoriadny finančný výbor k rastúcej diere v tohtoročnom rozpočte

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) ešte pred letom vyzvalo ministra financií, aby predložil opatrenia, ktorými zabezpečí vyrovnaný rozpočet. “Na našu výzvu však nereagoval. Preto sme zvolali mimoriadny finančný výbor, aby vysvetlil, prečo vláda neplní hlavný cieľ hospodárskej politiky a každého jedného občana plánuje tento rok zadĺžiť viac ako 200 eurami,” povedal tieňový minister financií a hospodárstva za hnutie OĽANO Eduard Heger s tým, že na výbore sa malo hovoriť o zlom výbere DPH a klamaní v rozpočte, na ktoré poukázal Eurostat.

Koaliční poslanci však už po druhý raz zablokovali finančný výbor. “Z ich strany je to prejav arogancie moci. Musíme si uvedomiť, že Slovensko sa definitívne odklonilo od cesty za vyrovnaným rozpočtom, čo potvrdzuje aj najnovšia prognóza Národnej banky Slovenska, ktorá hovorí, že deficit má budúci rok dosiahnuť 1,5% HDP a v roku 2021 dokonca 1,7% HDP,” zdôraznil Heger.

“Keďže koaliční poslanci znefunkčňujú základný mechanizmus, ktorým môže opozícia kontrolovať ministra financií, ostáva nám konfrontovať p. Kamenického s realitou iba prostredníctvom médií. V nasledujúcich týždňoch sa pokúsime o ďalšie zvolanie výboru,” uzavrel Eduard Heger.

 

- Reklama -