utorok, 23 apríla, 2024
9.1 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Bugárovi, Dankovi a Pellegrinimu nevadí sluha mafie na poste podpredsedu NR...

OĽANO: Bugárovi, Dankovi a Pellegrinimu nevadí sluha mafie na poste podpredsedu NR SR. Glváč by mal v sebe nájsť zvyšky mafiánskej cti a odísť

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Títo ľudia jednoducho povedali svojim poskokom v parlamente, aby neumožnili konanie dnešnej schôdze,“ uviedol predseda hnutia OĽANO Igor Matovič, ktorý zároveň ešte raz vyzval Martina Glváča, aby odstúpil. „Chceme z tohto miesta vyzvať Martina Glváča, aby skúsil v sebe nájsť aspoň zbytky mafiánskej alebo zbojníckej cti, a aby odstúpil. Pretože Glváč sa dnes nespráva ako chlap, ale ako sluha mafie, ktorý jej slúžil až dovtedy, kým sa mu na to neprišlo,“ pokračoval Matovič.

Podľa Matoviča je Martin Glváč hanbou pre parlament a pre celé Slovensko. Pellegrini, Danko a Bugár ho však aj napriek tomu kryjú. „Aj keď Martin Glváč odíde z postu podpredsedu parlamentu, bude to síce ďalší náš skalp v boji s mafiou, ale je len špičkou ľadovca. Rovnakých „Glváčov“ sú totiž v Smere desiatky,“ tvrdí Matovič.

Predseda hnutia OĽANO minulý týždeň zverejnil komunikáciu medzi Martinom Glváčom a Mariánom Kočnerom cez aplikáciu Viber, z ktorej jasne vyplýva, že Glváč sa stretával s Kočnerom, dohadoval mu stretnutia s vplyvnými ľuďmi a najvyššími predstaviteľmi štátnej správy, a tiež mu vynášal informácie zo živých spisov. OĽANO preto zozbieralo podpisy poslancov NR SR pod zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Glváča z funkcie podpredsedu NR SR, ktorá sa mala konať dnes.

„Tento človek stratil akékoľvek právo zastávať druhú najvyššiu funkciu v Národnej rade. Už dávno sa mal k veci postaviť čelom, ospravedlniť sa a odísť zo všetkých funkcií, ktoré zastáva. Zvykli sme si však, že takúto sebareflexiu nemôžeme očakávať od člena Smeru, preto ak Martin Glváč dnes nakoniec sám odstúpi, odôvodni to „zákernými útokmi“ na svoju rodinu alebo „špinavou politickou kampaňou“. Koniec koncov, nič iné sa od neho ani nedá očakávať, pretože to je klasický manuál Smeru,“ dodal Igor Matovič.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za neprijateľné, aby človek, tak prepojený na mafiu, ako je Martin Glváč, naďalej zastával funkciu podpredsedu NR SR.

„Nestojíme tu ako trestný tribunál a preto, aby sme vyvodili nejaké konzekvencie v trestnoprávnej oblasti voči Martinovi Glváčovi. Ale jedno je fakt – jeho politická zodpovednosť, jeho meno politika, ktoré bolo vážne poškodené a pošpinené. Je jasné celému Slovensku, že človek s takouto povesťou a takýmto prepojením na mafiu, nemôže zastávať funkciu podpredsedu NR SR. Je to skutočne medzinárodná hanba,“ uviedla europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Podľa strany SaS je nepodstatné, akú funkciu bude Martin Glváč zastávať v strane Smer-SD. „V Smere nech si robia, čo chcú, ale nie je mysliteľné, aby Slovensko navonok reprezentoval taký špinavý človek, akým je Martin Glváč a preto ho vyzývam, aby sa okamžite vzdal funkcie podpredsedu NR SR,“uzavrela Lucia Ďuriš Nicholsonová.

 

- Reklama -