Nagy (Most-Híd): Smer znova okopíroval Mostu návrh zákona, teraz o vdovských dôchodkoch

0
József Nagy, europoslanec (Most-Híd) (Autor: SITA)

Smer to vtedy odmietol, no teraz, pred voľbami, na poslednej schôdzi parlamentu ako vlastný návrh schválil. Za stratený čas každý vdovec či vdova prišla minimálne o 2.184 Eur.

“Na každom stretnutí s dôchodcami túto nespravodlivosť niekto vyčíta. Predložil som aj vyše 10.000 podpisov na podporu, ale ani to nepomohlo. Zmenu vtedy Smer nepodporil. Na to peniaze neboli, ale zato vlaky jazdili zadarmo. Aj pre zahraničných penzistov.”- hovorí József Nagy, ktorý bol pred voľbami do Európskeho parlamentu členom Výboru pre sociálne veci.

Zmena sa týka vyše desaťtisíc invalidných alebo vo svojej mladosti ovdovených, ktorí mesačne prichádzajú o minimálne 136,50 Eur oproti tým, ktorí ovdoveli po roku 2004. Zákon Mostu mohol platiť už od septembra 2014.

„Smer robí niečo pre ľudí len pred voľbami. Je to smutné, lebo za ten stratený čas ukrátili ovdovených starých ľudí minimálne o 2.184 Eur. S tým sa na volebných mítingoch asi chváliť nebudú.” – uviedol József Nagy, terajší europoslanec.

Na poslednú chvíľu pred voľbami, pozmeňovacím návrhom poslanca Viliama Jasaňa (Smer) sa nárok na pozostalostný dôchodok vdovám a vdovcom po 1. januári 2016 obnoví, čiže bez ohľadu na to, že kedy sa splnila zákonom stanovená podmienka, ako je napr. vznik invalidity, dovŕšenie 50 rokov či dôchodkového veku. Tak, ako to Most-Híd navrhoval na jar v roku 2014.

- Reklama -