Most-Híd podporuje účasť Slovenska v jadre EÚ i modernizáciu armády

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Strana Most-Híd podporuje účasť Slovenska v jadre Európskej únie a schvaľuje aj modernizáciu slovenskej armády. Zhodla sa na tom sobotňajšia Republiková rada Mosta-Híd v Šamoríne. 

Postoje strany Most-Híd k aktuálnej situácii v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky vychádzajú z programového vyhlásenia vlády, ktoré hovorí, že záujmom krajiny je jednoznačná kontinuita v proeurópskej a proatlantickej orientácii SR. Most-Híd sa plne stotožňuje s obsahom bezpečnostnej aj obrannej stratégie. 

“Tieto stratégie prijala vláda a je to v súlade s naším volebným programom,” priblížil predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Strana taktiež podporuje modernizáciu Ozbrojených síl SR, prezbrojenie zo sovietskej na modernú západnú techniku. “Len takýmto spôsobom vieme zabezpečiť nárast spôsobilosti našej armády a aj takto sa dajú naplniť ciele, ktoré chceme aj vzhľadom na našich spojencov splniť,” podotkol Bugár. 

Most-Híd podporuje účasť Slovenska v jadre EÚ. Jadro bude mať podľa strany dva piliere – ekonomiku a bezpečnosť. Pre Slovensko je to podľa Mosta-Híd kľúčový prvok, z pohľadu dlhodobého ekonomického rozvoja, politického vplyvu a bezpečnosti. Strana tiež pokladá spojenecké aktivity za kľúčový prvok bezpečnosti nielen Slovenska, ale aj Európy. Účasť SR na operácii NATO v Pobaltí považuje za kľúčovú pre vyjadrenie solidarity s našimi najbližšími spojencami.

Republiková rada Mosta-Híd prijala taktiež uznesenie, v ktorom podporuje návrh budúcoročného štátneho rozpočtu. Na svojom sobotňajšom zasadnutí vyhodnotila aj tohtoročné voľby do VÚC a prijala metodiku pre komunálne voľby v roku 2018. 

Kľúčovými témami bolo aj zmrazovanie platov ústavných činiteľov, za ktoré strana nezahlasuje a volá po systémovom riešení. Most-Híd rovnako nepodporí ani nomináciu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (nom. Smer-SD) do Súdnej rady SR. Ak ostatní koaliční partneri pretlačia jej nomináciu spoločne za pomoci opozície, bude to Most-Híd považovať za závažné porušenie koaličnej zmluvy.

- Reklama -