Most-Híd: V máji jazdilo do práce na bicykli rekordných 11-tisíc súťažiacich

0
Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Som rád, že máme za sebou ďalší úspešný ročník kampane, ktorá značne napomáha k zmene dopravného správania obyvateľov. Počet automobilov na cestách pribúda a kvalita života v našich mestách sa tým neustále zhoršuje. Ďakujem preto všetkým, ktorí sa do projektu zapojili a je mi potešením, že som dnes mohol oceniť najaktívnejšie mestá a inštitúcie,“ uviedol minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

V kategórii aktívne samosprávy si víťazstvo vybojovalo mesto Martin, druhé miesto získala Galanta a tretia priečka v rebríčku samospráv patrí Liptovskému Mikulášu. V kategórii spoločnosť s najväčším počtom prihlásených zamestnancov získala prvenstvo  Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. s 262 súťažiacimi, druhé miesto a ocenenie v tejto kategórii si odniesla spoločnosť AT&T Global Network Services Slovakia, s.r.o. s počtom 191 prihlásených zamestnancov a tretiu priečku si vybojovala Jesseniova Lekárska fakulta v Martine so 187 prihlásenými súťažiacimi.

Súťaž už od jej vzniku organizuje Občianske združenie Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR. Slávnostné vyhodnotenie kampane Do práce na bicykli bolo tento rok spojené aj s vyhlásením národnej kampane Európsky týždeň mobility a workshopom zameraným na plánovanie udržateľnej mestskej mobility. Európsky týždeň mobility vyhlasuje ministerstvo životného prostredia za podpory rezortu dopravy.

- Reklama -