Most-Híd: Pracovné podmienky pre železničiarov v Čiernej nad Tisou sa musia zlepšiť

0
Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Už keď som tu bol pred Vianocami, sa mi nepáčili podmienky, v akých tu ľudia pracujú. Preto som sa dnes vrátil, aby sme si spolu s manažmentom zodpovedných firiem prešli súčasný stav. Situácia si vyžaduje okamžité kroky a do jedného mesiaca chcem vidieť návrhy, ako by sa dali veci zlepšiť,“ povedal Arpád Érsek, minister dopravy a výstavby SR. Následne bude ministerstvo dopravy spolu s oboma železničnými spoločnosťami hľadať spôsob, ako zabezpečiť pre železničiarov nápravu čo najskôr.

Prekladisko medzi širokým a európskym železničným vlakovým rozchodom vlakov v Čiernej nad Tisou funguje od roku 1947. V minulom roku bolo na východe Slovenska preložených viac ako 7,4 milióna ton materiálov. Najviac prepravovanou komoditou je železná ruda, ktorá tvorí takmer 89 percent celého objemu.

Okrem samotnej prekládky tovaru ministerstvo podporuje aj rozvoj železničnej hodvábnej cesty medzi Čínou a Európou. V minulom roku dorazil na Slovensko prvý ucelený kontajnerový vlak z Číny. V tomto roku by sa mala doprava na tejto trati podstatne zintenzívniť.

- Reklama -