Most-Híd: Na trase Bratislava – Kvetoslavov pribudol nový vlak

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Teším sa, že ponúkame ľuďom ďalšiu možnosť, ako prestúpiť do verejnej osobnej dopravy, čo je naším dlhodobým cieľom. Na tomto úseku navyše cestujúci môžu využiť aj integrovaný cestovný lístok, čo im uľahčuje prestup do MHD,“ povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

Nový osobný vlak Os 4339 do Kvetoslavova bude premávať v pracovných dňoch v čase o 17:05. Späť do Bratislavy hl. stanice sa bude vracať o 17:50. Počas dní pracovného pokoja bude jeho trasa viesť až do Dunajskej Stredy.  Pôvodný vlak, ktorý v rovnakom čase smeroval z Bratislavy do Komárna, teraz bude presunutý a zrýchlený na spoj REX 1777, ktorý bude z Hlavnej stanice odchádzať o 8 minút neskôr,  konkrétne o 17:13. Ďalšie zahustenie spojov v ranných špičkách je dnes pre maximálnu vyťaženosť tejto trate technicky nemožné.  

Železničný úsek do Kvetoslavova patrí k vysoko vyťaženým. V posledných rokoch sa zahusťuje rozširujúcou sa výstavbou a tým aj zvyšujúcim sa počtom obyvateľov. To prináša ďalšie autá a najmä dopravné kolóny. Súkromný dopravca RegioJet sa od apríla na tomto úseku stal súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Pre cestujúcu verejnosť to prinieslo predovšetkým finančne výhodnú a zároveň spoľahlivú alternatívu každodenného cestovania autom za prácou či vzdelaním, keďže s jedným platným lístkom majú možnosť prestúpiť aj do mestskej hromadnej dopravy. 

- Reklama -