štvrtok, 28 marca, 2024
13.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Most-Híd: Katarína Cséfalvayová vstupuje do strany a prináša dokument o európskej politike

Most-Híd: Katarína Cséfalvayová vstupuje do strany a prináša dokument o európskej politike

0

Most-Híd je strana, ktorá najdôslednejšie drží náš euro-atlantický kurz v zahraničnej politike, je to strana ktorej lídri boli pri vstupe do EÚ a k európskym hodnotám sa hlási aj dnes, keď je populárnejšie robiť z Európskej únie strašiaka, nesúceho zodpovednosť za všetky naše vnútroštátne problémy. Opak je však pravdou – to, že sme súčasťou EÚ nám dáva príležitosti, relatívnu prosperitu a nádej byť aj trvalou súčasťou vyspelého sveta. “K takejto nádeji a práci sa hlásim. Preto som sa politiku strany Most-Híd rozhodla podporiť aj vlastným členstvom” – zdôvodnila svoje rozhodnutie poslankyňa Katarína Cséfalvayová.

Podľa Bélu Bugára Most-Híd je v súčasnosti jedinou parlamentnou stranou, ktorá má jasné hodnotové postoje v zahranično-politických otázkach. “Preto by som chcel oceniť, že naša mladá poslankyňa zastáva a aktívne presadzuje tieto postoje”- dodal predseda strany.

“Kedysi bolo dobrým zvykom, že parlamentné politické strany mali v zásadných otázkach širokú zhodu. Dnes to už neplatí. Opozícia v tejto veci nepredstavuje žiadnu alternatívu. Buď je zmätená, jej predstavitelia majú rôzne názory, alebo sa tak vážnou otázkou ako je zahraničná politika programovo a politicky nezaoberá”- povedal Bugár.

Cséfalvayová, ktorá po odchode Františka Šebeja z NR SR zastáva aj post predsedníčky zahraničného výboru, predstavila aj dokument v oblasti európskej politiky, ktorý obsahuje konkrétne opatrenia na podporu zvyšovania životnej úrovne občanov, maximálnej bezpečnosti na Slovensku aj v EÚ.

Dokument MH sa venuje aj novému európskemu rozpočtu, efektívnejšiemu využívaniu eurofondov a migrácii. O jeho prijatie sa K. Cséfalvayová bude uchádzať na sneme strany – o necelý mesiac.

 

- Reklama -