utorok, 16 apríla, 2024
7.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Most-Híd: Kampaň Do práce na bicykli pozná víťazov

Most-Híd: Kampaň Do práce na bicykli pozná víťazov

0
Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Kampaň Do práce na bicykli mala už tradične veľkú odozvu medzi samosprávami a zamestnávateľmi. Som preto rád, že doslova symbolicky bol v priebehu kampane schválený aj zákon o poskytovaní dotácií na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky. Toto opatrenie má viesť k tomu, aby ľudia využívali bicykel ako štandardný dopravný prostriedok v čoraz väčšej miere,“ povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

V kategórii aktívne samosprávy si víťazstvo vybojovalo mesto Martin. Druhé miesto získal Liptovský Mikuláš a tretia priečka v rebríčku samospráv patrí Trenčínu. V kategórii najaktívnejšia spoločnosť s najväčším počtom zapojených zamestnancov získala prvenstvo Jesseniova Lekárska fakulta Univerzity Komenského so sídlom v Martine, druhé miesto získali  Slovenské elektrárne a tretiu priečku si vybojovalo Ministerstvo vnútra SR.

Tohtoročnou novinkou kampane bola možnosť získať v rámci mobilnej aplikácie  údaje o najviac využívaných trasách cyklistov na ceste do práce v jednotlivých slovenských mestách a obciach. Každá samospráva ich tak  bude môcť efektívne využiť pri projektovej príprave cyklistickej infraštruktúry na svojom  území.

Slávnostné vyhodnotenie súťaže Do práce na bicykli sa zároveň spojilo s vyhlásením národnej kampane Európsky týždeň mobility 2019. Slovensko sa tak pripojilo k najväčšej európskej kampani, zameranej na vytváranie podmienok pre zdravší život v našich mestách.

Zdroj: ministerstvo dopravy

 

- Reklama -