Moravčík (KDH): Zlepšíme životnú úroveň rodín

0
Miloš Moravčík, podpredseda KDH (Autor: SITA)

Zadlženosť našich domácností narastá najrýchlejšie v Európskej únii. Desiatky tisíc otcov odchádzajú na dvoj-týždňovky pracovať do zahraničia na stavby. Desiatky tisíc matiek odchádzajú na týždňovky opatrovať do zahraničia dôchodcov. Deti odchádzajú študovať mimo Slovensko, lebo kvalita našich škôl nie je dostatočná. Seniori majú často problém vyžiť z dôchodkov. Väčšina tých rodín, čo zostáva žiť na Slovensku, nemôže dopriať svojim deťom ani sebe to, čo by potrebovali.

Chceme pomáhať

KDH preto prichádza s návrhmi na zlepšenie životnej úrovne rodín. Chceme, aby pre rodičov nebol problém nájsť si na Slovensku dobre platenú prácu. Chceme, aby si slovenskí seniori mohli dopriať dôstojnú starobu. Chceme, aby naše deti našli na Slovensku dobré vzdelanie. Dá sa to, keď sa začne s peniazmi štátu hospodáriť tak, ako sa má. Dá sa to, keď peniaze zo štátnej kasy prestanú vypadávať cez korupčné diery. Dá sa to, keď sa politici začnú starať o blaho ľudí viac ako o blaho samých seba.

Rodiny by sa mohli mať lepšie

Sľubujeme preto, že ak sa KDH dostane po voľbách do vlády, tak spravíme všetko pre to, aby sme znížili dane pracujúcim. Nech si môžu dopriať viac, zabezpečiť svoje rodiny a pomôcť svojim najbližším. Nie je totiž fér, keď zamestnanec dostane namiesto 1000 eur len necelých 600, pretože mu štát predtým zobral vyše 400 eur, ktoré mohli byť jeho. Nie je fér, keď si dôchodca potrebuje privyrobiť k nízkemu dôchodku a dostane namiesto 300 eur len 200 kvôli tomu, že mu štát predtým zobral 100 eur, ktoré mohli byť jeho. Nie je tiež fér, keď štát nastavil také zlé podmienky pre podnikanie, že nás zahraniční zamestnávatelia obchádzajú a slovenskí sú nútení prepúšťať.

Peniaze sa musia dostávať k ľuďom

Ak začne vláda hospodáriť s peniazmi Slovákov lepšie, tak je skutočne možné aj znížiť dane aj dopriať ľuďom lepšie služby. Je totiž rozdiel v tom, či milión v zdravotníctve zmizne pri predraženom CT-čku alebo sa použije na lepšiu zdravotnú starostlivosť pre ľudí. Je rozdiel, či desiatky miliónov zmiznú pri kauze Váhostavu alebo sa dostanú rodinám živnostníkov a zamestnancov, ktorí pracovali na stavbe. Je rozdiel, keď milióny skončia v igelitkách zabelené v alobale alebo keď sa dostanú seniorom cez vyššie dôchodky.

Miloš Moravčík, podpredseda KDH pre verejné financie

- Reklama -