Miškov (SKOK!): Slovensko sa v podmienkach pre podnikanie od Singapúru stále viac vzďaľuje

0
Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

Namiesto zlepšovania podmienok pre ľudí, ktorí nenatŕčajú ruku k štátu, ale naopak tvoria hodnoty a pracovné miesta, im štát stále viac uťahuje opasok a sťažuje podmienky. Namiesto toho, aby sme si tieto státisíce šikovných ľudí vážili, a dali im to aj skutočne pocítiť, vláda z nich robí nepriateľov štátu a občanov druhej kategórie, myslí si predseda strany SKOK!, Juraj Miškov.

„Okrem pár vyvolených, ktorí žijú z obchodov so štátom, z dotácií a z veľkorysých eurofondov, na Slovensku neexistuje drobný podnikateľ, ktorého situácia sa za posledné roky zlepšila. Naopak, ocitli sa v pozícií lovnej zvery, na ktorú vláda a všetky úrady vyhlásili neobmedzenú poľovačku,” povedal Miškov.

Miškov je autorom Politiky na zlepšovanie podnikateľského prostredia, známej aj pod názvom Projekt Singapúr, ktorú schválila a uskutočňovala vláda Ivety Radičovej v čase, keď pôsobil ako minister hospodárstva. 

„Žiaľ, od Projektu Singapúr sa podnikateľské prostredie na Slovensku stále zhoršuje. Samotný projekt Singapúr sa za posledné roky rozrástol o desiatky opatrení, ktoré prijala vláda, a ktoré treba jednoducho zrušiť. Neustále rastúce dane, odvody, vymeriavacie základy, daňové licencie, pracovná zdravotná služba, zhoršenie v pravidlách BOZP, opätovné posilnenie odborárskeho monopolu, to všetko ťahá slovenské podniky ku dnu,” hovorí Miškov.

Rozšírený projekt Singapúr bude spolu s ďalšími opatreniami súčasťou programu strany SKOK!, ktorý Miškov predstaví v septembri.

„Na Slovensku treba zmeniť celý systém toho, ako štát a úrady pristupujú k podnikateľom. Aj ten najmenší živnostník, ktorý zamestnáva len sám seba a platí minimálne odvody, je pre spoločnosť užitočnejší, než väčšina súčasných poslancov. Žiaľ, z existujúcich politických strán sa nenájde ani jedna, ktorá by sa s takouto myšlienkou stotožnila, aj preto musel vzniknúť SKOK ako alternatíva,” uzavrel Miškov.

- Reklama -