Miškov (SKOK!): Slovensko má obrovský ľudský potenciál, ktorý štát nevyužíva, ale zneužíva

0
Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

„Všetky vlády, ľavicové i pravicové, školstvo a zdravotníctvo na Slovensku zanedbávali. Nebyť obetavých ľudí – učiteľov, sestričiek, lekárov – ktorí odvádzajú obrovský kus práce za mizerné platy, aj na úkor svojho súkromného života – už by dávno skolabovali. Aj preto by sme si ľudí v týchto povolaniach, ale aj v ďalších, ktorým štát hádže polená pod nohy namiesto pomoci – drobní podnikatelia, živnostníci, občianski aktivisti – mali nadovšetko vážiť,“ povedal Miškov.

Slovensko je pritom podľa Miškova krajinou, ktorá má úžasný ľudský potenciál, ale nevie ho využívať. „Mnohí mladí a šikovní ľudia Slovensko radšej opúšťajú a idú študovať a pracovať do zahraničia, pretože tam vidia viac príležitostí a vedia svoje schopnosti lepšie uplatniť. Slovensko nemá ropu, nemá more, a pripravuje sa tak o to najcennejšie, čo má – o ľudský potenciál,“ zdôraznil Miškov.

Miškov vidí dôvod súčasného stavu v tom, že Slovensko je úžasnou krajinou pracovitých ľudí, ale zle spravovaným štátom. „Sme krajinou, v ktorej ľudia dokázali ako prví na svete vymyslieť lietajúce auto, penový hliník, plazmový vrták. Nemusíme sa obracať na históriu, máme množstvo ľudí, na ktorých môžeme byť hrdí teraz a tu. Štát ich však nedokáže oceniť, nedokáže im ani vytvárať adekvátne podmienky – a to je prioritou, na ktorú sa treba zamerať,“ dodal Miškov.

Lepšie využitie ľudského potenciálu bude jednou z priorít volebného programu, ktorý strana SKOK! predstaví na svojej programovej konferencii v septembri. Využívanie ľudského potenciálu je pritom jednou z tém, ktoré sú pre Slovensko veľmi dôležité, no politické strany na Slovensku sa im doteraz nevenovali.

- Reklama -