Ministerstvo vnútra: V Michalovciach majú miesto prvého kontaktu, kde sa možno informovať o nástrahách práce v zahraničí

0
Ilustračné foto: Štátna vlajka SR a štátna vlajka ČR (Autor: SITA)

Pre študentov pripravili prvú prednášku o nástrahách a rizikách spojených s vycestovaním, resp. so sprostredkovateľmi práce do zahraničia.

Prednášky a poradenská činnosť sú pripravené pre všetkých študentov 3. a 4. ročníkov stredných škôl, ktorým sa poskytnú informácie o problematike obchodovania s ľuďmi, ako aj rady pred vycestovaním. Novovytvorené centrum sa však nebude zameriavať iba na študentov, ale svoju preventívnu činnosť otvára aj pre širokú verejnosť.

„Z dostupných štatistických údajov nám vyplýva, že najviac obetí pochádza práve z Košického kraja. V minulom roku to bolo 13 obetí zaradených do Programu podpory a ochrany obetí obchodovania s ľuďmi a v tomto roku evidujeme zatiaľ  5 obetí z tohto kraja,” uviedol na otvorení štátny tajomník Buček.

Miesto prvého kontaktu pred odchodom do zahraničia je projekt finančne podporený Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky z dotácií na účely prevencie kriminality a boja proti kriminalite.  Pracovisko sídli v priestoroch Mestskej polície v Michalovciach na Námestí Osloboditeľov č. 81. Email: osl@msumi.sk.

- Reklama -